Aktywne Wpisy

mirko_anonim +39
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Najgorsza Wielkanoc w moim życiu. Zostałem zdradzony, wyrzucony z mieszkania i nie wiem co dalej. W skrócie: lvl31 od 5 lat w związku z różową obecnie lvl29. Wszystko niby idealnie. Plany ślubu, dzieci, wspólnego kredytu na domek z białym płotem. Wynajmowaliśmy skromne mieszkanie i każde z nas oszczędzało na wkład własny. Ze względów praktycznych umowa najmu na nią, ja oczywiście płaciłem jej połowę.
W piątek przyjeżdża jej matka po
Najgorsza Wielkanoc w moim życiu. Zostałem zdradzony, wyrzucony z mieszkania i nie wiem co dalej. W skrócie: lvl31 od 5 lat w związku z różową obecnie lvl29. Wszystko niby idealnie. Plany ślubu, dzieci, wspólnego kredytu na domek z białym płotem. Wynajmowaliśmy skromne mieszkanie i każde z nas oszczędzało na wkład własny. Ze względów praktycznych umowa najmu na nią, ja oczywiście płaciłem jej połowę.
W piątek przyjeżdża jej matka po

jaszczurki +38
Człowiek który wykorzystuje swoje ogromne zasięgi do tego by mówić to, czego milcząca większość Polaków zaszczutych przez regresywnych lewaków mówić się boi bądź ma zamykane usta. Dzięki prostej do zrozumienia i przemyślanej acz elokwentnej i logicznej retoryce dociera do setek tysięcy polaków ze swoimi niepoprawnymi politycznie treściami uwierającymi elity. Ludzie go atakują bo mówi jak jest nie owijajać w bawełne, nie robiąc tym samym hajsu na owieczkach wierzących w mainstreamowy przekaz.
Szanujesz
Szanujesz

Ostatnio jeżdżąc autem po Europie i wracając do Polski nasunęły mi się pewne wnioski:
- autostrady w Polsce w praktyce są drogami bez limitów prędkości, nie jeżdżę jakoś bardzo często, ale nigdy nie widziałem na nich drogówki, aut z wideorejestratorami, fotoradarów czy odcinkowych pomiarów prędkości (na całej A1 nic takiego nie ma)
- Polacy jeżdżą gorzej od Włochów a wydawało mi się to trudne do przeskoczenia
- w Austrii i Czechach praktycznie nikt nie pogania cię długimi światłami gdy wyprzedzasz (chyba że trafisz na Polaka)
- praktycznie tylko w Polsce ludzie wyprzedzają na wszelkich możliwych zakazach (podwójna ciągła pod górę i zakaz wyprzedzania)
- największym zagrożeniem na drogach szybkiego ruchu są duże różnice prędkości między pojazdami, w Austrii wszyscy jeżdżą praktycznie równo (ciężarówki i osobówki) i taka jazda jest znacznie płynniejszą i bezpieczniejsza przy dużym ruchu
umiesz czytać ze zrozumieniem? nikomu nic nie
Aha xD Czyli idąc twoim tokiem rozumowania ebać limity i kto chce to niech sie do nich stosuje, bo jest pipką a kto uważa jak ja, że limity są do bani to niech #!$%@? razem ze mną
KiErOfcy sOm róŻni i dla ciebie to jest argument przeciw ostalonym limitom prędkości
@Tymajster: Ten film to bait, żeby triggerować wykopków. On nie jest autorem i to dawno temu było wyjaśnione ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A ty umiesz czytać co piszesz czy masz jakieś orzeczenie o jakiś ułomnościach?
@cwlmod: Fakt, że po tym (wg Ciebie Twoim) nagraniu piszesz coś takiego to nawet nie żenada. To jest jakiś kryminał i debilizm.
https://www.youtube.com/watch?v=pJf35-5JzVo
Ja robie 40k km rocznie i nie jżdże jak pan
Wybierz jedno miernoto
Twój nick idealnie ciebie opisuje
@cwlmod: o ironio xd
@xydeN-: Wow xD Czy ty w ogóle przeczytałeś co napisałeś? Nie dość że mój tok rozumowania jasno napisałem, a ty sobie domówiłeś że ja komuś nakazuję jeździć szybciej. Ja określam miernotami osoby, które nie
Uwaga podaje sekretny sposób.
Wyprzedzam blisko limitu prędkości (115-120 na S i 135-140 na A) i nie ładuje się bez patrzenia na lewy pas przed inne auta.
Ten sposób nie działa na A1 i na S5. Przykład ograniczenie prędkości do 100km/h przy zjazdach, święty nie jestem i jadę ponad
Twoje zero jedynkowe myślenie tylko pokazuje jak kiepskim kierowcą jesteś. Na drodze są różne sytuacje, czasem trzeba zwolnić, czasem trzeba przyspieszyć ponad limit. Wszystko zależy od sytuacji.
Jeżeli ktoś boi się przyspieszać/jechać szybciej to znaczy że jest po
Szkoda w ogóle z tobą gadać, już wcześniej pokazałeś jakim jesteś ćwierćinteligentem i nawet nie rozumiesz tego co piszesz i twierdzisz jak Korwin, że to inni nie rozumieją tego co piszesz
Mam nadzieje, że twoja laska juz z tobą nie jest, bo szkoda jej zdrowia na jeżdżenie z takim kretynem drogowym
Tyle ode mnie i naucz się jeździć ciemny ignorancie
Pięknie swoją osobę podsumowałeś
Szybka jazda wymaga kultury na drodze której u nas nie ma. Statystyki wypadków mówią same za siebie.
W Austrii masz niskie ograniczenia to i różnica prędkości mniejsza
Włosi jeżdżą podobnie jak w Polsce, ale jednak jakieś minimum kultury i bezpieczeństwa zachowują.
@buchowo: Robię trasę Warszawa-Śląsk przez A1 kilkadziesiąt razy rocznie. Przy tym co widziałem na autostradzie Wenecja-Mediolan to nasi kierowcy są spokojni i kulturalni.
Co widziałem we Włoszech?
1. Nikt nie wrzuca kierunków jak
2. Siedzenie na dupie 0,5 metra
3. Gadka przez telefon trzymając go przy uchu przez 80% kierowców
4. #!$%@? się przed maskę co 5 minut.
XD czytamy ze zrozumieniem i pełnymi zdaniami. Jeżdżę sporo, ale niekoniecznie autostradami. Jak nauczysz się czytać to może w końcu przyswoisz prawo o ruchu drogowym.
@januszowiebiznesu: Czy ty naprawdę nie rozumiesz tego co napisał? To właśnie miernoty nie potrafią dostosować prędkości do warunków, bo w dobrych warunkach jadą powoli i wylewają żółć na
@LittleOpa: Czyli jesteś nawet większym burakiem niż poganiacz. Twoje spowolnienie wpływa na wszystkich dookoła
@krl_krl: Zdaj prawko i naczu się przepisów to będziesz wiedział jaki jest dobry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No patrz to ja to samo widzę praktycznie codziennie na polskich drogach i nie mówię tutaj wcale o centrum wielkich miast
@xydeN-: Hehe czyli potwierdzasz że jesteś przygłupem ( ͡° ͜
@buchowo: I ty myślisz że któryś z nas go pochwali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cwlmod: napisała najgorsza miernota drogowa bez podstawowych umiejętności jaka istnieje na tym portalu. XD
@buchowo: To ja mam zupełnie inne doświadczania. Ale po Włoszech zrobiłem tylko kilkanaście tys. km i to głównie na trasie Brennero-Bolonia, więc może gdzieś indziej lepiej jeżdżą.
@Chwast25: ale dlaczego ma go puszczać? To ten #!$%@? łamie przepisy przecież więc to jest jego problem. Zjeżdża się jak się skończy wyprzedzanie.
Co, #!$%@? nie może poczekać? Poczekanie i jazda przepisowo kilkanaście sekund to jakaś ujma na honorze?
@Sonic233_: a nie może?
@kinesin1000 ciekawe niby pod jakim względem xD fakty są takie, że Niemcy ogólnie lepiej jeżdżą, choćby potrafią używać pasa rozbiegowe.
Ogólnie jeżdżąc po Europie zachodniej nie odczujesz jakiś wielkich różnic, to musiałbyś się udać do Włoch
@piwakk: służę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)