Aktywne Wpisy
Mistymay +2
Spotykam sie z chlopakiem z 4 miesiace, ale nie jest to #zwiazki , ma teraz urodziny, w sumie to nie mialam takie sutacji jeszcze i nie wiem co i za ile mu kupic na prezent? Jakies cygara za 200 zł bedzie okej? Czy za duzo jak na taka luźniejsza znajomosc? Mamy po 24 i 26 lat
#niebieskiepaski i troche #tinder
#niebieskiepaski i troche #tinder

mienskoduszone +113
tag przegryw - intro
#przegryw
#przegryw

Ostatnio jeżdżąc autem po Europie i wracając do Polski nasunęły mi się pewne wnioski:
- autostrady w Polsce w praktyce są drogami bez limitów prędkości, nie jeżdżę jakoś bardzo często, ale nigdy nie widziałem na nich drogówki, aut z wideorejestratorami, fotoradarów czy odcinkowych pomiarów prędkości (na całej A1 nic takiego nie ma)
- Polacy jeżdżą gorzej od Włochów a wydawało mi się to trudne do przeskoczenia
- w Austrii i Czechach praktycznie nikt nie pogania cię długimi światłami gdy wyprzedzasz (chyba że trafisz na Polaka)
- praktycznie tylko w Polsce ludzie wyprzedzają na wszelkich możliwych zakazach (podwójna ciągła pod górę i zakaz wyprzedzania)
- największym zagrożeniem na drogach szybkiego ruchu są duże różnice prędkości między pojazdami, w Austrii wszyscy jeżdżą praktycznie równo (ciężarówki i osobówki) i taka jazda jest znacznie płynniejszą i bezpieczniejsza przy dużym ruchu
@buchowo:
xDD jasne, w kraju w którym znak "ustąp pierwszeństwa" i "stop" praktycznie nie istnieją jest tak zajebiście, bezpiecznie i w ogóle. Nie to, co w Polsce, gdzie ludzie mimo że #!$%@?ą, to jednak ustępują jadącym na drodze z pierwszeństwem. Jazda po Włoszech to masakra. Jadąc główną drogą byłem cały spocony i zesrany, zwalniałem przed skrzyżowaniami z
@Dlugi_1111: Dawno nie jeździłem po Austrii ale okolice Wiednia i jazda po ekspresowcach, autostradach czy obwodnicach nie wiem jak się to nazywa, to trochę dzicz jak w Wawie XD Ale już po samym mieście to jeżdżą raczej spokojnie o ile jeżdżą bo tam chyba mało kto się pcha autem w miasto, większość zostawia na parkingach i się przesiada w metro .
@buchowo Gdyby Polacy
@derigen90: Dodaj do tego notoroczyne ścinanie zakrętów. Czy to baby, czy złotówy - na drogach bardzo często ludzie nie potrafią nawet skręcać, utrzymać #!$%@? toru jazdy. No i ten pas rozpędowy - jak ktoś już zamula na rozpędowym to wiadomo, że trzeba jak najszybciej od niego #!$%@?.
@buchowo: co ty #!$%@?? Najwyraźniej nie jeździłeś w południowych Włoszech...
@buchowo: znowu mocna odklejka -.- np. we wspomnianych wcześniej południowych Włoszech czy jakimś innym mocno południowym kraju miałem wrażenie, że światła, znaki i przepisy to jedynie luźne sugestie. Czerwone? Jadą.
Z resztą widać co ten przygłup wypisuje xD
"Jeździsz zgodnie z limitami, bo nie potrafisz prowadzić auta"
xD
Aż z krzesła spadłem xDDDDD
Do kabaretu się nadajesz a nie za kierownice
@Furiat: Tam to policja cię wyprzedza jak ty jedziesz 150 :D
@Tymajster: O, kolejny z bolącym tyłkiem nieznający przepisów xD Filmik świetnie pokazuje jak dobrym mam refleks, wiec sam się ośmieszać miernoto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Lion_Stettin: To wszystko? To jest cała twoje odpowiedź? Przecież to co piszesz nie ma żadnego sensu logicznego. Jakie ty masz IQ?
No to już wiem, że to przedział dwucyfrowy xD
Wszyscy od początku cię tu ładnie wyjaśnili a ty dalej coś tam szczekasz
Masz linka?
@marcingliwice: Ignorancji której nikt mi nie wykazał i filmik w którym miałem kolizje z nie swojej winy? xD
@buchowo: Poprawiłem. Polscy kierowcy mają za nic życie innych ludzi, co widać po ilości ofiar śmiertelnych.
@xydeN-: Tak? To pokaż gdzie miernoto drogowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@olokynsims: Ale zwróć uwagę na opinię prawdziwych mistrzów kierownicy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Żółte już świeci a ten zapie…la jak dzban
Zawsze przed światłami się powinno zwolnić, bo nigdy nie wiesz kiedy czerwone wskoczy
Jakby czerwone się szybciej włączyło to by przejechał na czerwonym ten wielki fachowiec od siedmiu boleści
Ładnie tam go widzę podsumowali
Ładnie tam musiał zap…ać
Nawet mi nie żal takich
@flash890: Czyli mówisz, że boisz sie jeździć samochodem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tyle ode mnie
Jeszcze był taki śmieszny komentarz, gdzie wyszedł jego brak znajomości przepisów, ale już mi się nie chce szukać tego. Ale generalnie tam też każdy kręcił bekę z tego dzbana.
na wykopie 'dobry' kierowca to taki który broń Boże nie przekracza limitu prędkości. Możesz wyprzedzać jak tir, możesz blokować lewy pas, możesz jechać 30 poniżej limitu na drogach ekspresowych ale nigdy ponad.
@xydeN-: Kiepski wzrok bo? xD
A co ty robiłeś na autostradzie? Z twoim refleksem to nawet na lokalnej uliczce jesteś niebezpieczny dla innych.
@piwakk: Raczej w mniemaniu miernot drogowych. Ja jestem ponadprzeciętnym kierowcą. Daleko mi to mistrzów, ale przy tobie to mogę na takiego wychodzić :D
Cofnij się do podstawówki, bo tam uczą czytania ze zrozumieniem
@xydeN-: Oho, kolejny popis niskiej inteligencji ( ͡° ͜ʖ ͡°) No wskaż dokładnie z czym masz problem. Pamiętaj żeby w swojej historii jak to kogoś rzekomo nie widzę, nie zapomnieć dodać, że gość skręcał na zielonej strzałce
Jeżeli wyprzedasz kolumnę tirów z taką prędkością blokujac tym lewy to zostan na tym prawym i nie #!$%@? innych. Kultura na drodze tego wymaga, ale widac
Ty walnij się w cyngiel chłopie, bo chyba masz coś nie po kolei
Na jakiej podstawie każesz komuś jechać minimum 140, bo inaczej nie powinien wjeżdżać na autostradę, co?
@januszowiebiznesu: Nikt tego nikomu nie sugeruje. Miernotami są osoby, które są słabymi kierowcami i które broni limitów prędkości argumentem, że takie są i masz się dostosować. Nawet rozmowa na temat ich zasadności jest już obraża i wywyższaniem się.
Miernota nie zauważa, że różne auta i różni kierowcy jeżdżą w bardzo różny sposób. Dla nich zupełnie logicznym jest że ledwo przechodzący