Aktywne Wpisy

atteint +354
utknąłem w windzie w centrum handlowym.
pomoc ze strony ochrony obiektu okazała się c---a warta, więc czekam na dotarcie zewnętrznego technika c--j wie skąd i za ile.
mam ze sobą namiot i końcówkę wkładu w efajce. gdybym miał zapaliłbym jointa.
pomoc ze strony ochrony obiektu okazała się c---a warta, więc czekam na dotarcie zewnętrznego technika c--j wie skąd i za ile.
mam ze sobą namiot i końcówkę wkładu w efajce. gdybym miał zapaliłbym jointa.
źródło: 1000001563
Pobierz
absstart +213
źródło: Screenshot_3
Pobierz

Ostatnio jeżdżąc autem po Europie i wracając do Polski nasunęły mi się pewne wnioski:
- autostrady w Polsce w praktyce są drogami bez limitów prędkości, nie jeżdżę jakoś bardzo często, ale nigdy nie widziałem na nich drogówki, aut z wideorejestratorami, fotoradarów czy odcinkowych pomiarów prędkości (na całej A1 nic takiego nie ma)
- Polacy jeżdżą gorzej od Włochów a wydawało mi się to trudne do przeskoczenia
- w Austrii i Czechach praktycznie nikt nie pogania cię długimi światłami gdy wyprzedzasz (chyba że trafisz na Polaka)
- praktycznie tylko w Polsce ludzie wyprzedzają na wszelkich możliwych zakazach (podwójna ciągła pod górę i zakaz wyprzedzania)
- największym zagrożeniem na drogach szybkiego ruchu są duże różnice prędkości między pojazdami, w Austrii wszyscy jeżdżą praktycznie równo (ciężarówki i osobówki) i taka jazda jest znacznie płynniejszą i bezpieczniejsza przy dużym ruchu
Jeszcze był taki śmieszny komentarz, gdzie wyszedł jego brak znajomości przepisów, ale już mi się nie chce szukać tego. Ale generalnie tam też każdy kręcił bekę z tego dzbana.
@xydeN-: Kiepski wzrok bo? xD
A co ty robiłeś na autostradzie? Z twoim refleksem to nawet na lokalnej uliczce jesteś niebezpieczny dla innych.
Cofnij się do podstawówki, bo tam uczą czytania ze zrozumieniem
@xydeN-: Oho, kolejny popis niskiej inteligencji ( ͡° ͜ʖ ͡°) No wskaż dokładnie z czym masz problem. Pamiętaj żeby w swojej historii jak to kogoś rzekomo nie widzę, nie zapomnieć dodać, że gość skręcał na zielonej strzałce
Jeżeli wyprzedasz kolumnę tirów z taką prędkością blokujac tym lewy to zostan na tym prawym i nie w------j innych. Kultura na drodze tego wymaga, ale
Ty walnij się w cyngiel chłopie, bo chyba masz coś nie po kolei
Na jakiej podstawie każesz komuś jechać minimum 140, bo inaczej nie powinien wjeżdżać na autostradę, co?
@januszowiebiznesu: Nikt tego nikomu nie sugeruje. Miernotami są osoby, które są słabymi kierowcami i które broni limitów prędkości argumentem, że takie są i masz się dostosować. Nawet rozmowa na temat ich zasadności jest już obraża i wywyższaniem się.
Miernota nie zauważa, że różne auta i różni kierowcy jeżdżą w bardzo różny sposób. Dla nich zupełnie logicznym jest że ledwo