Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #polskiedrogi
Ostatnio jeżdżąc autem po Europie i wracając do Polski nasunęły mi się pewne wnioski:
- autostrady w Polsce w praktyce są drogami bez limitów prędkości, nie jeżdżę jakoś bardzo często, ale nigdy nie widziałem na nich drogówki, aut z wideorejestratorami, fotoradarów czy odcinkowych pomiarów prędkości (na całej A1 nic takiego nie ma)
- Polacy jeżdżą gorzej od Włochów a wydawało mi się to trudne do przeskoczenia
- w Austrii i Czechach praktycznie nikt nie pogania cię długimi światłami gdy wyprzedzasz (chyba że trafisz na Polaka)
- praktycznie tylko w Polsce ludzie wyprzedzają na wszelkich możliwych zakazach (podwójna ciągła pod górę i zakaz wyprzedzania)
- największym zagrożeniem na drogach szybkiego ruchu są duże różnice prędkości między pojazdami, w Austrii wszyscy jeżdżą praktycznie równo (ciężarówki i osobówki) i taka jazda jest znacznie płynniejszą i bezpieczniejsza przy dużym ruchu
  • 227
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cwlmod:

Miernotami są osoby, które są słabymi kierowcami i które broni limitów prędkości argumentem, że takie są i masz się dostosować.

Aha xD Czyli idąc twoim tokiem rozumowania ebać limity i kto chce to niech sie do nich stosuje, bo jest pipką a kto uważa jak ja, że limity są do bani to niech z--------a razem ze mną
KiErOfcy sOm róŻni i dla ciebie to jest argument przeciw ostalonym
  • Odpowiedz
wrzucam filmik, który jak twierdzi sam nagrał

@Tymajster: Ten film to bait, żeby triggerować wykopków. On nie jest autorem i to dawno temu było wyjaśnione ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@cwlmod: "Wiadomo, że nikt na krajowce nie leci 150, ale jeżdze sporo i jak widze takie miernoty co nie potrafią dostosowac prędkości do warunków to robi mi się słabo." - komentarz zielonego goblina (a pewnie raczej zielonego trolla). wcale nie ma sugerowania o miernotach. Przepisy są jakie są, i jeżeli chcesz je łamać, to proszę bardzo, ale nie zmuszaj do tego innych. Ktoś wyprzedzając 10 tirów i jadąc 120-130 nie
  • Odpowiedz
@Wygryw_z_wyboru:

A ty umiesz czytać co piszesz czy masz jakieś orzeczenie o jakiś ułomnościach?

jak ktoś się nie czuje komfortowo jezdząc po autostradzie przynajmniej 140 to nie powinien na nią wjeżdżać bo stwarza zagrożenie dla siebie i dla innych.
  • Odpowiedz
@Chemical_Brother: Typ mi słownictwem przypomina gościa z dawnego forum FSO-Daewoo, który miał żółtego albo złotego Matiza i wszystkich pouczał jak się jeździ dwupasmową jezdnią, bo on codziennie do pracy z Marek do Warszawy jeździ i on wie. Też wszystkich od miernot drogowych wyzywał xD
  • Odpowiedz
@xydeN- dokładnie to napisałem i nadal to podtrzymuje, nie wymagam by każdy jechał na limicie ale jeżeli ktoś się boi autostrady/prędkości/jazdy autem to nie powinien na nią wjeżdżać bo stwarza zagrożenie. Czego nie rozumiesz?
  • Odpowiedz
To właśnie dowód na to jaką miernotą drogową jesteś. Limit jest dla takich jak ty, którzy nie mają pojęcia o poprawnym prowadzeniu samochodu. Według twoich słów, jeśli nie byłoby limitu to ty byś nie wiedział ile jechać xD

@cwlmod: Fakt, że po tym (wg Ciebie Twoim) nagraniu piszesz coś takiego to nawet nie żenada. To jest jakiś kryminał i debilizm.
https://www.youtube.com/watch?v=pJf35-5JzVo

Ja robie 40k km rocznie i nie jżdże jak pan
martwykotek - >To właśnie dowód na to jaką miernotą drogową jesteś. Limit jest dla ta...
  • Odpowiedz
@Wygryw_z_wyboru:

nikomu nic nie każe

jak ktoś się nie czuje komfortowo jezdząc po autostradzie przynajmniej 140 to nie powinien na nią wjeżdżać

Wybierz jedno miernoto
Twój nick idealnie ciebie opisuje
  • Odpowiedz
Na wykopie jest masa dzbanów o przeciętnej inteligencji, której wydaje się że są najmądrzejsi i lepsi od innych.

@cwlmod: o ironio xd

• Odpowiedz
Aha xD Czyli idąc twoim tokiem rozumowania ebać limity i kto chce to niech sie do nich stosuje, bo jest pipką a kto uważa jak ja, że limity są do bani to niech #!$%@? razem ze mną

@xydeN-: Wow xD Czy ty w ogóle przeczytałeś co napisałeś? Nie dość że mój tok rozumowania jasno napisałem, a ty sobie domówiłeś że ja komuś nakazuję jeździć szybciej. Ja określam miernotami osoby, które nie
  • Odpowiedz
  • 0
@Ignorantum:

Jeżdżę sporo po polskich autostradach i ekspesówkach, bez przekraczania prędkości i nikt jeszcze nigdy mnie nie poganiał, ani nie mrugał światłami.

Uwaga podaje sekretny sposób.
Wyprzedzam blisko limitu prędkości (115-120 na S i 135-140 na A) i nie ładuje się bez patrzenia na lewy pas przed inne
  • Odpowiedz
@cwlmod:

Szkoda w ogóle z tobą gadać, już wcześniej pokazałeś jakim jesteś ćwierćinteligentem i nawet nie rozumiesz tego co piszesz i twierdzisz jak Korwin, że to inni nie rozumieją tego co piszesz
Mam nadzieje, że twoja laska juz z tobą nie jest, bo szkoda jej zdrowia na jeżdżenie z takim kretynem drogowym
Tyle ode mnie i naucz się jeździć ciemny ignorancie
  • Odpowiedz