@arinkao: W takim razie minus za koncentrat ( ͡°͜ʖ͡°) kolor bigosu bierze się ze śliwek suszonych, mięsa, grzybów i karmelizacji spowodowanej długim gotowaniem. Wiem że wiele osób robi tak jak ty, ale dla mnie to profanacja jest ( ͡°͜ʖ͡°)
@asdfghjkl: Bzdura. Dla mnie bigos bez łyżki koncentratu jest profanacją. Mniam bigos z koncentratem pudliszki, ma dużo umami, dodaje słodyczy, tak trzeba żyć ( ͡°͜ʖ͡°)
@arinkao: Nie zgadzam się ( ͡°͜ʖ͡°) nie pisze zresztą że twój jest #!$%@?. Pisze tylko że dla mnie to profanacja. Są ludzie dla których wrzucanie parówek do bigosu nie jest niczym zdrożnym ¯_(ツ)_/¯
Komentarze to złoto, bardzo polecam. Jedna osoba pisze że OP się nie zna bo polski bigos robi się z kapusty kiszonej i szynki, w żadnym wypadku z boczkiem bo boczek to profanacja, a w prawdziwym polskim bigosie
@arinkao: Co region to inny obyczaj. Dlatego wyraźnie napisałem że "dla mnie" to profanacja. Widziałem już takie kurioza bigosowe że twój przy tym to i tak poziom masterczifa i staropolska receptura ( ͡°͜ʖ͡°)
@arinkao: To, z ciekawości, ile czasu spędzasz dziennie w kuchni? Ja też lubię pogotować, ale łącznie ze sprzątaniem i wszystkim to najczęściej z 2h na 1 lepszą potrawę
@moods: @mielonkazdzika: To mało powiedziane w jakim byłam szoku po 40 minutach. Jestem bardzo zadowolona. Nie było za wodniste Mielonka bo dałam max 250ml wody, idealny bigos jakby się gotował dwa dni przez 5 godzin minimum ( ͡°͜ʖ͡°) Trzeba uważać na smaki bo garnek ich dużo wyciąga na zewnątrz, bardziej niż w tradycyjnym gotowaniu. Warto doprawiać mniej niż normalnie. Pierw ugotowałam w 5 minut
Co region to inny obyczaj. Dlatego wyraźnie napisałem że "dla mnie" to profanacja. Widziałem już takie kurioza bigosowe że twój przy tym to i tak poziom masterczifa i staropolska receptura ( ͡°͜ʖ͡°)
@asdfghjkl: Najlepsza jest moja teściowa. Przyniosłam im (jej i jej córciom) swój wypieszczony bigos. Patrzyły na to jak na kosmitę. Zjadły i powiedziały że to dziwne danie, nieźle smakuje ale to nie jest
Gibała wziął psa na scene i zaczął go całować xDD Ktoś z publiczności "żone byś pocałował" i wtedy dopiero podszedl do niej (to ta po prawej na screenie)
#arinkaofood
#instantpot #gotujzwykopem #foodporn
Obczaj najsłynniejszy bigos z amerykańskiego allrecipes: https://www.allrecipes.com/recipe/138131/bigos-hunters-stew/. Zrobiony z kapusty pekińskiej i marchewki.
Komentarze to złoto, bardzo polecam. Jedna osoba pisze że OP się nie zna bo polski bigos robi się z kapusty kiszonej i szynki, w żadnym wypadku z boczkiem bo boczek to profanacja, a w prawdziwym polskim bigosie
Jak tam ci podszedl instant pot do robienia bigosu?
Nastepnym razem cos bys zmienila?
Bigos myśliwski? Co tam jest w środku?
(。◕‿‿◕。)
To mało powiedziane w jakim byłam szoku po 40 minutach. Jestem bardzo zadowolona.
Nie było za wodniste Mielonka bo dałam max 250ml wody, idealny bigos jakby się gotował dwa dni przez 5 godzin minimum ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trzeba uważać na smaki bo garnek ich dużo wyciąga na zewnątrz, bardziej niż w tradycyjnym gotowaniu. Warto doprawiać mniej niż normalnie.
Pierw ugotowałam w 5 minut
@asdfghjkl: Najlepsza jest moja teściowa. Przyniosłam im (jej i jej córciom) swój wypieszczony bigos.
Patrzyły na to jak na kosmitę. Zjadły i powiedziały że to dziwne danie, nieźle smakuje ale to nie jest