Wpis z mikrobloga

@arinkao: W takim razie minus za koncentrat ( ͡° ͜ʖ ͡°) kolor bigosu bierze się ze śliwek suszonych, mięsa, grzybów i karmelizacji spowodowanej długim gotowaniem. Wiem że wiele osób robi tak jak ty, ale dla mnie to profanacja jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@asdfghjkl: Bzdura. Dla mnie bigos bez łyżki koncentratu jest profanacją. Mniam bigos z koncentratem pudliszki, ma dużo umami, dodaje słodyczy, tak trzeba żyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@arinkao: Nie zgadzam się ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie pisze zresztą że twój jest #!$%@?. Pisze tylko że dla mnie to profanacja. Są ludzie dla których wrzucanie parówek do bigosu nie jest niczym zdrożnym ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@asdfghjkl: Profanacja to rodzynki w serniku i cukier ze śmietaną na plackach ziemniaczanych ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Obczaj najsłynniejszy bigos z amerykańskiego allrecipes: https://www.allrecipes.com/recipe/138131/bigos-hunters-stew/. Zrobiony z kapusty pekińskiej i marchewki.

Komentarze to złoto, bardzo polecam. Jedna osoba pisze że OP się nie zna bo polski bigos robi się z kapusty kiszonej i szynki, w żadnym wypadku z boczkiem bo boczek to profanacja, a w prawdziwym polskim
  • Odpowiedz
@arinkao: Co region to inny obyczaj. Dlatego wyraźnie napisałem że "dla mnie" to profanacja. Widziałem już takie kurioza bigosowe że twój przy tym to i tak poziom masterczifa i staropolska receptura ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@moods: @mielonkazdzika:
To mało powiedziane w jakim byłam szoku po 40 minutach. Jestem bardzo zadowolona.
Nie było za wodniste Mielonka bo dałam max 250ml wody, idealny bigos jakby się gotował dwa dni przez 5 godzin minimum ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trzeba uważać na smaki bo garnek ich dużo wyciąga na zewnątrz, bardziej niż w tradycyjnym gotowaniu. Warto doprawiać mniej niż normalnie.
Pierw ugotowałam w
arinkao - @moods: @mielonkazdzika: 
 To mało powiedziane w jakim byłam szoku po 40 m...

źródło: comment_1671290085OBgw8KF4MkPbojlVyBe6Dl.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Co region to inny obyczaj. Dlatego wyraźnie napisałem że "dla mnie" to profanacja. Widziałem już takie kurioza bigosowe że twój przy tym to i tak poziom masterczifa i staropolska receptura ( ͡° ͜ʖ ͡°)


@asdfghjkl: Najlepsza jest moja teściowa. Przyniosłam im (jej i jej córciom) swój wypieszczony bigos.
Patrzyły na to jak na kosmitę. Zjadły i powiedziały że to dziwne danie, nieźle smakuje ale to nie
  • Odpowiedz