Aktywne Wpisy
jmuhha +9
Co myślicie o tej łazience
goodbadbye +21
strasznie mnie wkurza, jak mówię, że nie planuje mieć dzieci, bo nie mam zamiaru się poświęcać i wywracać życia do góry nogami, a ktoś odpowiada „jeszcze Ci się zmieni”, gówno prawda, posiadanie dziecka to wyrok
Mamy plany życiowe, zobowiązania finansowe, rodzinę na utrzymaniu, firmę do ogarnięcia.
Boimy się fali, gnębienia, upadlania, upokarzania wieczorem po ćwiczeniach, gdy w pokoju pozostaniemy sam na sam z obcymi ludźmi, być może jakimiś pato-sebiksami
Obawiamy się, że z powodu ćwiczeń wojskowych stracimy pracę, wypowiedzą nam umowę najmu mieszkania, albo będziemy musieli zrezygnować z planowanego od dawna urlopu.
Nagła zmiana polegająca na oderwaniu od dotychczasowego życia i wrzuceniu w zupełnie nowe środowisko z obcymi ludźmi, bez pieniędzy, bez godności, bez zarobków, bez prawa do wolności jest przerażająca. Stajemy się niewolnikami na 33 dni i ten kto się tego nie boi - najpewniej kłamie. Mam nadzieję, że stworzymy pewnego rodzaju grupę wsparcia, gdzie ofiary niewolnictwa będą mogły uchronić się przed końcowym stadium depresji, czyli samobójstwem.
Strach w tego typu sytuacji jest normalny. Ludzie, którzy wyśmiewają te obawy to stare dziady, które nie podlegają już wezwaniu na ćwiczenia, albo osoby z kategorią D/E, albo kobiety. Nie warto się nimi przejmować, bo ich to nie dotyczy
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #dyskryminacjamezczyzn #pieklomezczyzn #wojsko #niebieskiepaski #depresja
Czy wam się to podoba czy nie, nasze położenie jest jakie jest i potrzebujemy wyszkolonych ludzi w razie gdyby doszło kiedyś do konfliktu.
miesiąc czasu… jprdl (-‸ლ)
Odnośnie poboru - jestem przeciwny, nienawidzę jak głupi człowiek z plakietką/odznaką/tytułem ma chęć rządzić mną, bo wydaje mu się, że bycie urzędnikiem/policjantem itp. oznacza, że mam się przed nim płaszczyć i słuchać chociaż jest dla mnie nikim.
Tak długo jak się trzymają Ukraińcy to u nas nie będzie żadnej wojny. Bo niby z kim? A radzą sobie dość dobrze.
Ten cały syf, który próbują teraz wprowadzić miałby uzasadnienie jakby jednak w lutym sytuacja potoczyła się
@Mrbimbek: Po to płacimy podatki na wojsko
@Assiduus: Prawdziwy samiec alfa, jak pan mu każe podskoczyć, to pyta tylko jak wysoko.
Komentarz usunięty przez moderatora
Długo by gadać, ale widziałem już sporo "dziadów" i kobiet we wojsku. Niektóre dosyć dzielne na swój sposób. Można smiało stwierdzić, że dotyczy ich to bardziej niż Ciebie. Niespecjalnie możesz się do
@sildenafil: to tak jak w seminarium, nie ma się czego bać
Jakich znowu milionów? Tylu nawet nie przeszkolono na Ukrainie, a u nas miałoby mieć to sens? A jak dali karabiny w Kijowie ledwo przeszkolonym cywilom na początku wojny, to strzelali do swoich żołnierzy. Tyle to było warte. Wojną powinni się zajmować ludzie co już mają minimum wiele miesięcy przeszkolenia, a nie niedoświadczeni, co są ledwo po kursie
I do tego potrzebujesz przymusu, bo sam się dobrowolnie nie wybierzesz? Typowe zachowanie homo sovieticusa.