Aktywne Wpisy
DrCieplak +84
Chcę wam tylko powiedzieć właściciele #psy że nie każdy uważa waszego pieska za atrakcje. Że są ludzie których obrzydza hałaśliwy i zjadający gówna pies w pociągu albo w hotelu. Że są ludzie dla których obecność psa w restauracji albo nawet ogródku restauracyjnym psuje cały dobry nastrój. Jeśli myślicie że wasze pieski są takie fajne a wy sami powszechnie budzicie sympatię to jesteście w błędzie. #psiarze I taguję #
Kempes +71
Mamy plany życiowe, zobowiązania finansowe, rodzinę na utrzymaniu, firmę do ogarnięcia.
Boimy się fali, gnębienia, upadlania, upokarzania wieczorem po ćwiczeniach, gdy w pokoju pozostaniemy sam na sam z obcymi ludźmi, być może jakimiś pato-sebiksami
Obawiamy się, że z powodu ćwiczeń wojskowych stracimy pracę, wypowiedzą nam umowę najmu mieszkania, albo będziemy musieli zrezygnować z planowanego od dawna urlopu.
Nagła zmiana polegająca na oderwaniu od dotychczasowego życia i wrzuceniu w zupełnie nowe środowisko z obcymi ludźmi, bez pieniędzy, bez godności, bez zarobków, bez prawa do wolności jest przerażająca. Stajemy się niewolnikami na 33 dni i ten kto się tego nie boi - najpewniej kłamie. Mam nadzieję, że stworzymy pewnego rodzaju grupę wsparcia, gdzie ofiary niewolnictwa będą mogły uchronić się przed końcowym stadium depresji, czyli samobójstwem.
Strach w tego typu sytuacji jest normalny. Ludzie, którzy wyśmiewają te obawy to stare dziady, które nie podlegają już wezwaniu na ćwiczenia, albo osoby z kategorią D/E, albo kobiety. Nie warto się nimi przejmować, bo ich to nie dotyczy
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #dyskryminacjamezczyzn #pieklomezczyzn #wojsko #niebieskiepaski #depresja
@sildenafil: przepraszam bardzo, ja mam kategorię E a jestem jak najbardziej przeciwny przymusowemu poborowi, bo wiem że jak byłaby wojna to sobie kategorię mogę w dupe wsadzić xD
Komentarz usunięty przez moderatora
Jestem jednak
#niebieskiepaski: macie prawo się bać i nie czujcie żadnego wstydu z tego powodu. To powinien być Wasz wybór i tylko Wasz.
@ziuaxa: Dałbym ci
Bez godności: śpisz grupowo z obcymi mężczyznami, bez prywatności, bez kontaktu z rodziną, najbliższymi. Kąpiesz się grupowo, srasz grupowo we współdzielonych toaletach, wstajesz na darcie ryja sierżanta, idziesz spać jak dzieciak na koloni po zgaszeniu światła
@Assiduus: To, że dla ciebie darmowa wyżerka, dach nad głową i 1900zł żołdu będą krótkotrwałym awansem społecznym nie znaczy, że wszyscy tak to widzą, koleżko ( ͡° ͜ʖ ͡°
@ziuaxa: Może jeżeli nie masz żadnych obowiązków i utrzymują Cię rodzice.
+1 mirabelko. Ja czuję dokładnie to samo, chociaż pewnie by to dotyczyło wielu mężczyzn z naszego otoczenia. Ich
A to dopiero pierwsza z zalet.
@Assiduus: moja rodzina już wtedy będzie dawno w Niemczech siedzieć
Ty za to należysz do samców alfa, bo będziesz pierwszy wąchał kwiatki od spodu XDDDDD