Wpis z mikrobloga

Ludzie, którzy wyśmiewają te obawy to stare dziady, które nie podlegają już wezwaniu na ćwiczenia, albo osoby z kategorią D/E, albo kobiety. Nie warto się nimi przejmować, bo ich to nie dotyczy

@sildenafil: przepraszam bardzo, ja mam kategorię E a jestem jak najbardziej przeciwny przymusowemu poborowi, bo wiem że jak byłaby wojna to sobie kategorię mogę w dupe wsadzić xD
  • Odpowiedz
@sildenafil: jestem kobietą i mnie to nie dotyczy. Nie dotyczy to żadnego z moich bliskich mężczyzn, ale rozumiem i wspieram, nie wyobrażam sobie porzucić dotychczasowego życia bo ojczyzna z kartonu woła. Nie jesteście tchórzami bo się boicie, każdy by się bał. Nie jesteście p-----i, jesteście normalnymi ludźmi i nie powinno tak być :(
  • Odpowiedz
@Assiduus: jeżeli masz zaplanowany urlop na okres, w którym przypadają ćwiczenia, to musisz z niego zrezygnować i nikt Ci nie zwróci utraconych pieniędzy wydanych na opłacone bilety lotnicze, hotele itd. Więc pierwszy argument spełniony.

Bez godności: śpisz grupowo z obcymi mężczyznami, bez prywatności, bez kontaktu z rodziną, najbliższymi. Kąpiesz się grupowo, srasz grupowo we współdzielonych toaletach, wstajesz na darcie ryja sierżanta, idziesz spać jak dzieciak na koloni po zgaszeniu światła
  • Odpowiedz
a ty coś pierdzisz o pozbawieniu wolności na 33 dniowych ćwiczeniach w wojsku, kiedy masz normalnie dostęp wirtualnego świata, nie musisz się prosić o kontakt z rodziną czy wartościowy posiłek, dostęp do bieżącej ciepłej wody 24h na dobę

@Assiduus: To, że dla ciebie darmowa wyżerka, dach nad głową i 1900zł żołdu będą krótkotrwałym awansem społecznym nie znaczy, że wszyscy tak to widzą, koleżko ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@sildenafil: Lepiej siedzieć w ciepłym k--------u i nic potrafić poza klikaniem w myszkę. Ty na pewno nie obronisz swojej rodziny przed ewentualnym najeźdźcą, który nie będzie miał dla nich litości. Ty na pewno będziesz pierwszy s--------ł pakując swojego laptopa w pokrowiec, nie myśląc o tym, żeby ratować swoich najbliższych.
  • Odpowiedz
@Assiduus

Lepiej siedzieć w ciepłym k--------u i nic potrafić poza klikaniem w myszkę. Ty na pewno nie obronisz swojej rodziny przed ewentualnym najeźdźcą, który nie będzie miał dla nich litości. Ty na pewno będziesz pierwszy s--------ł pakując swojego laptopa w pokrowiec, nie myśląc o tym, żeby ratować swoich najbliższych.

A to dopiero pierwsza z zalet.
  • Odpowiedz