@sildenafil: To są jedne powody (ważne), a drugie pamiętajmy, że przysięga pod przymusem i potem ćwiczenia co rok nawet na 9 miesięcy.
Ogólnie to, że mężczyźni tyle lat milczeli o tym, by nie być wyzwanymi to nie było buntów, było ciche przyzwolenie i nic się nie zmieniało. Nie był ochrony gnębionego żołnierza, bo pójdzie "laluś" zgłosić, że w nocy mu związali np ręce do łóżka i siadali mu na głowie
@ziuaxa: dlatego do wojska powinni powoływać w pierwszej kolejności takich jak Ty: którzy nie muszą się martwić o pieniądze. Ja się nie wstydzę tego, że muszę się o nie martwić i że mam zobowiązania finansowe. I boję się, że jak mnie powołają to będę stratny, co dla takiego normika jak ja będzie bardzo ciężkie
@sildenafil: Można nabawić się PTSD, potem nie można nawet spać, czy przebywać z miejscach z takimi ludźmi i to też utrudnia wykonywanie ćwiczeń. Ale mówię, to jest jedna sprawa, drugie to potem wzywanie choć raz na rok, a najpewniej coraz dłużej aż do 9 msc. Tak to wygląda, że rok, dwa i wszyscy na 9 msc będą brani po okresie "krótkich" przeszkoleń. A może to po prostu przygotowania do wojny
Może Ty zarabiasz jakies marne 8 000 zł miesięcznie i dla Ciebie taki miesiąc bez pracy, poświęcony na wojsko, gdzie dostaniesz zamiast tych marnych 8 000 zł jeszcze smieszniejsze 1900 zł, to byłby koniec świata dla Ciebie, kobiety i dziecka, które utrzymujesz.
Uuu czyli dyskryminacja tych, co mają czelność zarabiać 8k i mniej, bo dla wielkiego pana takiego jak Ty (co to niby zarabia 40k) to nie będzie nic złego,
Powtórzę po raz trzeci w tym wątku, to co napisałem wczesniej: Jestem jednak w 100% przeciwny dyskryminacji mężczyzn (mężczyźni idą na komisję wojskową, kobiety nie), a tym bardziej jestem przeciwny obowiązku wojskowemu czy co gorsza - ZAKAZOWI WYJAZDU ZA GRANICĘ w trakcie wojny, tak jak to ma miejsce na Ukrainie. To jest nieludzkie, niehumanitarne i godzi w podstawowe prawa
@szakalik: bo nie jestem głupi i wiem po co mnie tam wzywają. I nie jest to ciekawe wyzwanie ani zdobywanie umiejętności ale wcielenie do wojska i złożenie przysięgi aby zasilić magazyny mięsa armatniego
@mroznykasztan: oprócz pracy w ochronie zdrowia? Mogę odbyć ćwiczenia wojskowe jak mi nie każą potem składać przysięgi wojskowej. Bo nie chcę być żołnierzem rezerwy
@sildenafil: obowiązek obrony ojczyzny ma każdy, przeszkolony czy nie. Nie pomyślałeś, że szkolenie ma sprawić abyś nie był "mięsem armatnim"? Rozumiem, że jednocześnie dopuszczasz bycie ofiarą cywilną? Proszę zapoznaj się najpierw z programem szkolenia i kego celami.
@sildenafil: oczywiście, nie wytrzymałbys jakbyś się nie dał upustu swojej mizoginii i nie przy*ebal do kobiet xD zamiast szukać sojuszników gdzie się da to wolisz obrazac, a potem szok że nikt nie chce pomóc ¯\_(ツ)_/¯ w załączniku typowe stanowisko kobiety, a w następnym faceta - zamiast równać w górę to wolicie sciągać w dół
Ogólnie to, że mężczyźni tyle lat milczeli o tym, by nie być wyzwanymi to nie było buntów, było ciche przyzwolenie i nic się nie zmieniało. Nie był ochrony gnębionego żołnierza, bo pójdzie "laluś" zgłosić, że w nocy mu związali np ręce do łóżka i siadali mu na głowie
@sildenafil: XD
@NoMercyIncluded
Pracuję na JDG (bez urlopów here), zarabiam 40k+ miesięcznie. Rodzice się nie dorzucają, raczej odwrotnie, ja często wspieram rodziców
@sildenafil: no i widzisz, tu sie nie zgadzamy. Ja jestem całkowicie za tym, żeby przestrzegać zapisów Konstytucji RP, gdzie wprost jest:
Art. 32., 1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
Art. 33., 1 Kobieta i mężczyzna w Rzeczypospolitej Polskiej mają równe prawa w życiu rodzinnym, politycznym, społecznym
Uuu czyli dyskryminacja tych, co mają czelność zarabiać 8k i mniej, bo dla wielkiego pana takiego jak Ty (co to niby zarabia 40k) to nie będzie nic złego,
Ty mi zarzucasz dyskryminację?
Powtórzę po raz trzeci w tym wątku, to co napisałem wczesniej:
Jestem jednak w 100% przeciwny dyskryminacji mężczyzn (mężczyźni idą na komisję wojskową, kobiety nie), a tym bardziej jestem przeciwny obowiązku wojskowemu czy co gorsza - ZAKAZOWI WYJAZDU ZA GRANICĘ w trakcie wojny, tak jak to ma miejsce na Ukrainie. To jest nieludzkie, niehumanitarne i godzi w podstawowe prawa
@sildenafil: Jeżeli pracujesz faktycznie w służbie zdrowia to spoko, szczerze życzę Ci powodzenia i obyś miał jak najmniej pracy.
No to trochę bez sensu. Po co odbywać ćwiczenia wojskowe jeśli później nie chcesz walczyć? ¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_1670036908f5LTxQtqw2Zel5KvDZpSmt.jpg
Pobierz