Aktywne Wpisy

Srasklacz +136
źródło: 1000011164
Pobierz
Marple +90
Ja pierdziele. Powiem wam, że ilość pracy przy pierogach wydaje mi się niewspółmierna do efektu. No, ale jak wszyscy tak lubią, to wziąłem się do roboty i po czterech godzinach się udało. Więc proszę, ruskie pierogi z cybulką. #gotujzwykopem #pierogiboners #zalesie
źródło: 1000064538
Pobierz

Senior frontend dev nie może znaleźć pracy przez pół roku xD chyba jedyne co robił to smutne zdjęcia.
źródło: comment_1668432707WjGubjkiMHk0uRoqZqPlDh.jpg
Pobierz@vytah: normalnie, bez sesnu trzymać kupe gotówki jak masz np hipoteke
@IcyHot: może typek jest juniorem ale ewidentnie zatrudnianie bardzo wyhamowało.
Rok temu zmieniałem pracę i po każdym wysłanym CV dostawałem telefon na następny dzień od rekrutera, a najpóźniej na następny tydzień była rozmowa online. Pykałem trzy rozmowy dziennie, nawet o stanowiska bardzo luźno związane z moim
Ale gość ze zdjęcia nie wygląda jakby kiedykolwiek musiał się przejmować takimi rzeczami, pewnie smutne zdjęcie robiła mu mama tuż po tym jak mu przyniosła kanapeczki.
Aha no i jak
@Blomex: bo ty tak miałeś?. Twarde dane xD
@GRzA6969: Juz to kiedys pisalem, to jest normalne, za 200 PLN/h to on znajdzie prace w tydzien, za 300 jest juz duzo trudniej.
@korni007: Tu nie chodzi o kiszenie, a o zwykłą poduszkę finansową. Każdy, kto pracuje na zleceniach lub kontraktach powinien dążyć do zebrania tylu pieniędzy, by móc rok lub dwa z powodu nieprzewidzianych okoliczności nie zarabiać nic. Dla programisty w Polsce zebranie takiej poduszki to pikuś.
@vytah: No jak widać można, przecież chłop równie dobrze mógł co dopiero kupić mieszkanie, co zeżarło mu większość oszczędności i nie przewidział, że nie będzie mieć pracy przez kilka miesięcy. A tak poza tym, masz garbaty nos, że aż tak strasznie obchodzą cię czyjeś oszczędności?
Tylko nie można być p-----m, który wszystko robi pod korek. Nie mamy hipoteki na 2 miliony, leasingu nie mam w ogóle, on nie ma na klasę premium, w razie czego na mojej jednej pensji jakby trzeba zrobić hard stop to