Wpis z mikrobloga

@slapdash jak jedna z niewielu, tyle było gier już od lat 90. z polskim dubbingiem - Heroesy, Twierdza, Baldur's Gate
sam przecież w nie grałem za gówniaka, jak mi pewnego razu kolega z klasy pokazał Gothica to wywaliłem tą abominację od razu z kompa
  • Odpowiedz
@huopisko: no wymieniłeś kilka, ale to i tak mało. Jakie rpgi jeszcze poza Baldurem? Dink Smallwood? Ciepli się na to kalectwo bo nie było wielkiego wyboru, i teraz dekady później z-------ą tym śmieciem internet
  • Odpowiedz
@michal-panicz: Oooooo Panie. Podpuściłeś:
1. From Software nie potrafi tworzyć dobrej fabuły, więc tworzy gry nastawione na walkę. Niestety, tej też nie potrafią wykonać zbyt porządnie, a wiec dostajemy gry co prawda bez fabuły, ale przynajmniej przeciętne i bardzo drewniane w kwestii walki.
2. Wszystko odgłosy broni w CoD brzmią jak karabinki do paintballa.
3. Każda gra jest mocno powtarzalna. Po prostu pewną powtarzalność lubisz, inną nie.
4. Mityczne "dobre roczniki" z grami to
  • Odpowiedz
@michal-panicz:
1. Gothic to g---o i gdyby nie było wtedy w Polsce biedy, a ludzi byłoby stać na nowe gry, konsole i dobrego kompa to nikt by tej gry nie wspominał. Tak jak na Zachodzie.
2. GTA 3 to najlepsze GTA z ery 3d. Może i mechaniki takie se, ale klimat i groteskowość dodają jej dużo uroku. Do tego fabuła dzieje się obok Manhunta.
  • Odpowiedz
@michal-panicz: 1.The Last of Us 2 to najbardziej przehajpowane g---o jakie kiedykolwiek wyszło, zasługuje na max 5/10 tylko ze względu na grafikę i technologię.
2. Nie było warto czekać na Silksonga. Źle i leniwie zbalansowany poziom trudności i słabi bossowie w większości.
  • Odpowiedz
  • 72
@michal-panicz: GTA IV wcale nie jest lepsze od V bo traci niemal całą satyryczną i charakterystyczną dla serii otoczkę. Oczywiście dla „głębokiej” fabuły - o gościu z ptsd który po prostu nie mógł się powstrzymać od zabijania za pieniądze tłumacząc się chęcią zemsty. Plus większość misji to shooting galleries bez pomysłu na siebie.
  • Odpowiedz