Wpis z mikrobloga

@Positano1:

to mieszkanie to będzie spanie z 5 ludźmi w pokoju każde mieszkanie opłacone przez pracodawce tak wygląda, max co dadzą to osobny mały pokój w mieszkaniu z innymi ludźmi w polsce takie coś można wynająć za 500 zł

@blobs

No to jedz tam do pracy na budowe i mieszkaj z 5 patusami w zagrzybialym pokoju to zobaczymy jak dlugo wytrzymasz

Skąd macie takie informacje? Pracuję w Niemczech w
  • Odpowiedz
A w p0lsce dostajesz 3k po studiach, jprdl nic tylko rzucić wszystko i zostać murarzem

@pokaczw: albo umieć coś przydatnego...

w tygodniu robię 1-2 usługi cykliniarskie, biorę 80-100zł/m2 na czysto po podatkach, kosztach materiałów itd wychodzi
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pokaczw: ale słaba oferta xD 2k ojro za dymanie fizyczne w austrii a to "mieszkanie" to będą jakieś slamsy bez niemieckiego praca "cały rok bez przerwy" ja p------e właśnie zalegalizowali niewolnictwo a polak sam tam pojedzie za 12ojro/h xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Papieska_kremowka: To co mamy p0lsce za 3k zł xd

@pokaczw: to fajnie, że porównujesz zagraniczne oferty do polskich xD skoro 2k ojro i pokój z 20 pijakami/patologią to dla ciebie taki rarytas to co jeszcze w Polsce robisz? Na emigracji jako robol bedziesz tyrany jak śmieć w polsce złapiesz izi 3-4k za robienie praktycznie niczego. Pytanie co kto woli mi by psycha siadła jakby SS man na mnie
  • Odpowiedz
to mieszkanie to będzie spanie z 5 ludźmi w pokoju każde mieszkanie opłacone przez pracodawce tak wygląda, max co dadzą to osobny mały pokój w mieszkaniu z innymi ludźmi w polsce takie coś można wynająć za 500 zł

@Positano1:
W Polsce łóżko w pokoju to i za 300 PLN można wynająć :)
  • Odpowiedz
  • 0
@SuperTimor435: info troche od znajomych (mówie tu o typowo sezonówce), od kuzyna. Ojciec 30 lat na emigracji zarabia spoko kase powiedział mi, że na emigracji nigdy nie bedziesz traktowany jak tak jak ktoś kto się tam urodził (możesz zarabiać spoko kasę ale zawsze na końcu będziesz tylko tym polaczkiem pierwszym do odstrzału jakby coś się sypnęło). Żeby nie było części osób udało się złapać spoko robote nawet tylko na sezon
  • Odpowiedz
  • 0
@Papieska_kremowka: @Positano1 @blobs

Nie potraficie odpowiedzieć na proste pytanie, czyli jednak jest tak jak myślałem. Wasze projekcje są kierowane zazdrością, zawistne polaczki ;)

@SuperTimor435: a żeby ci się wiodło jak najlepiej kolego, lepiej nastawić się na syf i przyjemnie się zaskoczyć niż liczyć na nie wiadomo co i dostać jak z buta w morde. Austria to jest inny mental wgl nawet jak warunki i wszystko okażą
  • Odpowiedz