Aktywne Wpisy
FejsFak +768
Wrzucam zdjęcie a plusy same lecą
#stepujacybudowlaniec
#stepujacybudowlaniec
Chorazy_Torpeda +20
Wypuszczony w III kwartale 2019 Xiaomi Redmi Note 8 Pro to był i dalej jest NADtelefon w porównaniu z aktualną ofertą rynku.
Pamiętam jak w Grudniu 2019 roku szukałem telefonu. Budżet 1000 cebulionów. Przejrzałem cały polski i zagraniczny internet przeanalizowałem kilkanaście recenzji i zdecydowałem się na to cudo. Pamiętam jak dzisiaj- 999zł 10 rat po 99.90. W 2019 osiągami był niewiele gorszy od "flagowców" a cenowo bił je na głowę. Po prostu
Pamiętam jak w Grudniu 2019 roku szukałem telefonu. Budżet 1000 cebulionów. Przejrzałem cały polski i zagraniczny internet przeanalizowałem kilkanaście recenzji i zdecydowałem się na to cudo. Pamiętam jak dzisiaj- 999zł 10 rat po 99.90. W 2019 osiągami był niewiele gorszy od "flagowców" a cenowo bił je na głowę. Po prostu
mam pytanie do motomirków czy jest sens z ekonomicznego punktu widzenia żeby zapalać światła mijania w samochodzie albo motocyklu? Chodzi o to że w dzień za brak świateł jest mandat 100 zł. To że światła mijania pożerają dużo prądu i alternator dostaje w kość to wszyscy wiemy. Policzyłem że zapalone światła mijania zwiększają spalanie o jakieś 30% więc np. u mnie z 10l/100km robi się 13l. Robię 50 km dziennie, czyli miesięcznie 1000 km. Daje to różnicę w benzynie 100 l vs 130 l czyli o 30 l więcej. Benzyna ma być po 7 zł/l więc wychodzi różnica 210 zł miesięcznie. Czyli nawet jakbym dostał dwa mandaty miesięcznie to i tak wychodzę na plus. Co prawda o 10 zł ale zawsze do przodu.
Oczywiście nie zachęcam nikogo do jazdy bez świateł. Tak sobie po prostu gdybam.
#ekonomia #motoryzacja #samochody #motocykle #finanse #oszczedzanie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6280ce38add9cbafa2f419d3
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
@AnonimoweMirkoWyznania: jak #!$%@?
@AnonimoweMirkoWyznania: 2 razy 35 watów z przodu plus 2 razy 5 watów z tyłu. no rzeczywiście. wszystko dostaje w kość. bez świateł to byś paliwo produkował podczas jazdy
ehh wykopki
Zaakceptował: LeVentLeCri
@AnonimoweMirkoWyznania: przecież to jakaś bzdura, 10A to duzo? XD u mnie w A3 jest alternator 140A, fabryczny system audio bierze jakies 3x wiecej niz mijania. Pobor pradu przez swiatla mijania to roznica na granicy bledu pomiarowego a nie 30%, w spalaniu roznica jest niewidoczna
@asdfashaass: fakt, założyłem xenon i brak postojowych. nie żeby to zmieniało jakoś sytuację ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja mam światła dzienne w aucie i jak włączam mijania, nie ma widocznej różnicy w spalaniu
co nie zmienia faktu, że takie np Philipsy XtremeVision (D1S) świecą w nocy jak jakaś latarnia morska :)
a do jazdy dziennej jest oczywiście DRL