Aktywne Wpisy
Valorcrest +570
UWAGA!
Wychodząc rano po bułki zauważyłem niemiecką ciężarówkę wypełnioną odpadami niebezpiecznymi oraz gościa, który nucąc niemiecki hymn w pośpiechu przerzucał odpady do pobliskiego nieużytku.
Na całe szczęście w ukryciu zrobiłem kilka zdjęć i zastanawiam się komu dalej zgłosić ten fakt.
#zielonagora #takbylo
Wychodząc rano po bułki zauważyłem niemiecką ciężarówkę wypełnioną odpadami niebezpiecznymi oraz gościa, który nucąc niemiecki hymn w pośpiechu przerzucał odpady do pobliskiego nieużytku.
Na całe szczęście w ukryciu zrobiłem kilka zdjęć i zastanawiam się komu dalej zgłosić ten fakt.
#zielonagora #takbylo
Pieczarka +181
Kto pamięta plusuje
Co ciekawe twórcy mieli stworzyć z tego komunikatora coś na wzór polskiego WhatsAppa ale temat upadł.
Wiem, bo sam pracowałem przy tym projekcie
#pdk
Co ciekawe twórcy mieli stworzyć z tego komunikatora coś na wzór polskiego WhatsAppa ale temat upadł.
Wiem, bo sam pracowałem przy tym projekcie
#pdk
20 procent Polskiej populacji stanowią osoby w przedziale wiekowym 65-90 lat.
Gdy ten przedział wiekowy zacznie umierać zostaną setki tysięcy pustych mieszkań, więc rezultat jest oczywisty.
Od połowy tego roku mamy już tylko spadki, które będą już tylko postępować przez następne lata i jeśli utrzyma się obecny trend demograficzny to nigdy się to nie odwróci.
#mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #kredythipoteczny #finanse #inwestycje #inwestowanie #nieruchomosci #stopyprocentowe
@Ynfluencer: Niby tak, a jednak nie... Mieszkania budowane w czasach PRL mają wiele wad, przez które często nie są dla ludzi z pokolenia millenialsów i młodszych atrakcyjne.
Oczywiście lepszy rydz niż nic, ale czasy się zmieniają i ludzie już nie chcą wychowywać dwójki dzieci na 45m2 czy nawet mniej, jak to drzewiej bywało... Teraz większość ludzi
A inny przykład to wioski we Włoszech, gdzie w wielu miejscach możesz kupić nierucha za 1 euro byle byś wyremontował. A kiedyś pewnie też tam kosztowały sryliony.
W Szkocji też np. za cenę kawalerki w wawie możesz kupić
@Ynfluencer: Jak zwykle, na jeszcze wyższe musisz po prostu poczekać do następnego miesiąca. Nie przejmuj się, kiedy w końcu to będzie TEN miesiąc gdy PENKNIE BAŃKA i będą obniżki o 2%. Po 200% wzrostów :)
Teraz to dzietność leci na łeb, na szyję więc tym bardziej mniejsze mieszkania będą miały wzięcie.
@Krupier: Wiesz, ja osobiście nie jestem w stanie zrozumieć ludzi, którzy kupując mieszkanie w dużym mieście za ok. 500k i
Komentarz usunięty przez autora
Jak kraj ma się rozwijać jeśli każdego kolejnego dnia z co raz większą siłą rosną jednostkowe koszty utrzymania WSZYSTKIEGO a równocześnie wymiera/ucieka siła robocza i co najbardziej decydujące: maleje rynek konsumencki xD
No i pamiętaj że spadek liczby ludności nie oznacza zmniejszenia gęstości zaludnienia w dużych miastach. Wręcz przeciwnie, urbanizacja postępuje jeszcze bardziej. W wyludnionych wioskach nikt nie chce siedzieć a cena metra w aglomeracjach
@Ynfluencer: Pustych starych mieszkań chciałeś powiedzieć
Dzisiaj młodzi single i młode rodziny myślący o mieszkaniu chca raczej cos nowego a najlepiej to z garazem podziemnym.
PTASZYNKI MOJE DROGIE! NIERUCHY DUPNĄ I BEZ DYSKUSJI MI TUTAJ!
https://forsal.pl/nieruchomosci/aktualnosci/artykuly/8400967,koniec-boomu-na-nowe-mieszkania-widac-zalamanie-sprzedazy-u-deweloperow.html