UWAGA! Wychodząc rano po bułki zauważyłem niemiecką ciężarówkę wypełnioną odpadami niebezpiecznymi oraz gościa, który nucąc niemiecki hymn w pośpiechu przerzucał odpady do pobliskiego nieużytku. Na całe szczęście w ukryciu zrobiłem kilka zdjęć i zastanawiam się komu dalej zgłosić ten fakt.
@Valorcrest: w dresiku po bułki czy w tłumie między ludźmi - można go lubić lub nie ale trzeba mu przyznać, że nie jest takim tchórzem jak zawsze otoczony szczelnym kordonem policji Kaczyński.
28 grudnia 2022 r. media obiegła informacja, że Donald Tusk jest chroniony przez funkcjonariuszy Służby Ochrony Państwa. Szef PO tłumaczył wówczas, że "każdego tygodnia" otrzymuje groźby, wyroki śmierci oraz zapowiedzi zamachu.
@Valorcrest O #!$%@?. Mijałem tego samego typa. Odruchowo powiedziałem dzień dobry bo twarz niby znajoma ale nie do końca kojarzę. A ten wyciągnął tylko wysoko rękę i coś w stylu "hej" powiedział.
@PonuryBatyskaf: będąc apolityczny (PO tak samo jak PIS mam za złodziei, chociaż działających na mniejszą skale ale też obrzydliwych szkodników) trzeba przyznać że to Jarek jest znany z dużej ilości ochrony.
@music_has_the_right_to_children Ja w dzień dziecka w tym roku spotkałem go z wnukami będąc z córką w Zoo Gdańsk. Nie miał żadnej obstawy podszedłem kulturalne się zapytać czy można prosić o zdjęcie. Też wyglądał jak zwykły Kowalski (czapka z daszkiem, wygniecione koszula jakieś jeansy i spodnie jak z hm).
Ja bym człowieka nie rozpoznał ale żona jak to kobiety poznała go po głosie i jakimś niby specyficznym chodzie :D Zdjęcie zrobione podziękowałem i tyle. Spotkałem go jeszcze 2 razy tego samego dnia w Zoo jak spacerował z rodziną bez żadnej ochrony.
@PonuryBatyskaf: @zimowyporanek kilka razy widziałem jak Tusk wychodzi do tłumu ludzi, gdzie wystarczy jeden wariat by zrobić mu krzywdę. Ochronę fakt, faktem zapewne ma, ale umie się zdobyć na wyjście do ludzi czy jogging po ulicy. Kaczyński pojawia się wyłącznie na wiecach PiS, gdzie nie ma ani jednej przypadkowej osoby (pamiętam jak mieszkańcy jakiejś wiochy skarżyli się, że nie mogą pojawić się na wiecu bo za tłum robią podstawieni
@music_has_the_right_to_children: Kaczyński boi się linczu i to zresztą całkiem słusznie. Tusk również na całodobową ochronę na każdym kroku. Z tym, że profesjonalną bo dyskretną.
@deepblue_: to jakiś naiwny młodzik, myśli że Tusk jest lepszy od Jarosława Kaczyńskiego, a zdjęcie nie zostało zrobione przez ochroniarzy :) Daj mu się nacieszyć :)
PS. Może Tusk zmierza na śniadanie z Putinem? W sumie Putin mógłby teraz przypomnieć Tuskowi jak na Kremlu składał mu propozycję o wspólnym rozbiorze Ukrainy... :)
Wychodząc rano po bułki zauważyłem niemiecką ciężarówkę wypełnioną odpadami niebezpiecznymi oraz gościa, który nucąc niemiecki hymn w pośpiechu przerzucał odpady do pobliskiego nieużytku.
Na całe szczęście w ukryciu zrobiłem kilka zdjęć i zastanawiam się komu dalej zgłosić ten fakt.
#zielonagora #takbylo
@music_has_the_right_to_children: naiwniaku
Ja bym człowieka nie rozpoznał ale żona jak to kobiety poznała go po głosie i jakimś niby specyficznym chodzie :D Zdjęcie zrobione podziękowałem i tyle. Spotkałem go jeszcze 2 razy tego samego dnia w Zoo jak spacerował z rodziną bez żadnej ochrony.
Nawet wpis zrobiłem wtedy o tym z zdjęciem:
PS. Może Tusk zmierza na śniadanie z Putinem? W sumie Putin mógłby teraz przypomnieć Tuskowi jak na Kremlu składał mu propozycję o wspólnym rozbiorze Ukrainy... :)