Aktywne Wpisy
sing +353
witam
kiedy ten mem przestanie być aktualny?
#kierowcy #prawojazdy #humorobrazkowy #heheszki #przepisydrogowe
kiedy ten mem przestanie być aktualny?
#kierowcy #prawojazdy #humorobrazkowy #heheszki #przepisydrogowe
TheTostu +260
Jak jedziemy z historyjkami o nieogarnianiu rzeczywistości przez ludzi 40+, to moja ulubiona rozmowa była z wujkiem z Podlasia
Jak mu powiedziałem, że pracuje zdalnie i cały proces rekrutacyjny odbyłem zdalnie to powiedział, że głupi jestem, bo jeśli nigdy nie widziałem szefa na oczy, to on mi po prostu pensji nie wypłaci i nawet nie będę miał kogo do sądu zgłosić. Przecież w internecie można łatwo oszukać i udawać, że się jest
Jak mu powiedziałem, że pracuje zdalnie i cały proces rekrutacyjny odbyłem zdalnie to powiedział, że głupi jestem, bo jeśli nigdy nie widziałem szefa na oczy, to on mi po prostu pensji nie wypłaci i nawet nie będę miał kogo do sądu zgłosić. Przecież w internecie można łatwo oszukać i udawać, że się jest
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Na wyjeździe wszystkie auta przed nami skręcają tak, że lewy wjeżdża na lewy, prawy na środkowy to nie, baba obok mnie musiał próbować wskoczyć z lewego pasa na środkowy.
Jobla idzie dostać, kto ma pierwszeństwo w takiej sytuacji?
#polskiedrogi #prawojazdy #motoryzacja #kiciochpyta
Czerwony nie zmienia pasa
https://www.google.pl/maps/@52.1644721,21.1659786,16z
w praktyce ktoś kto zrobił takie skrzyżowanie bez wyznaczonych pasów to debil
Teoretycznie powinno to wyglądać tak:
-zielony na skrajny prawy
-czerowny na skrajny lewy
Kiedyś odcinek o tym robił ten łysy od "a gdzie ten kierowca sie tak spieszy" i ja mu ufam
@Massad: Zdecydowanie. A jak zielony skręci na skrajny prawy, to mamy rozwiązanie w 100% bezkolizyjne, bez żadnych dodatkowych rozważań.
@W_goracej_wodzie_company: na jakiej podstawie tak twierdzisz, skoro przepisy tego nie regulują?
Nawet bym Ci zdjęcie pokazał, ale niestety google nie zaktualizowało
Na zdjęciu widać nawet, że prawy pas to zjazd ze ślimaka z A2.
Tak by było najbezpieczniej. Ale skoro do środkowego mogą sobie rościć prawa dwa pasy to pierwszenstwo ma ten po prawej.
Właśnie chodzi o to, żeby w nikogo nie wjechać. Każdy z nas wie jaką mamy policję i jak nie ma sztywnego przepisu, to ja nie mam aż takiej wiary w wiedzę naszych policjantów, żeby zostawiać to ich rozeznaniu XD
A od kiedy przy zmianie pasa ten z prawej ma pierwszeństwo?
@bobikufel:
To misiu podaj przepis/zasadę na podstawie której uważasz, że czerwony miałby mieć pierwszeństwo.