Aktywne Wpisy
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Agnsad +120
#rolnikszukazony oglądanie rolnika z wykopem jest takim sztosem, czytamy z mężem na głos komentarze i mamy beke. Rolnik z wykopem to coś wspaniałego
Na wyjeździe wszystkie auta przed nami skręcają tak, że lewy wjeżdża na lewy, prawy na środkowy to nie, baba obok mnie musiał próbować wskoczyć z lewego pasa na środkowy.
Jobla idzie dostać, kto ma pierwszeństwo w takiej sytuacji?
#polskiedrogi #prawojazdy #motoryzacja #kiciochpyta
@Tomus88: ty, ale taki znak w sumie formalnie nie istnieje i nie ma żadnej mocy prawnej. ¯\_(ツ)_/¯
https://youtu.be/drbI0m01ZTw?t=393
Mamy ruch prawostronny, ale nie bezwzględny. To tak samo jak ze zjazdem z ronda z prawego pasa - mogę zjechać od razu na prawy, ale mogę też na środkowy lub lewy.
Niemniej jednak taki znak nie istnieje i w przypadku kolizji nie będzie w ogóle
@SzubiDubiDu: To co on dalej mówi, tylko nie ogarnąłeś, to jest sytuacja jak już skręcą, czyli
dla przykładu, po
1. Jądac z prawej musisz zająć pas z prawej i o tym mówi w filmiku, który sam podesłałeś.
I teraz zakładając, że auto z lewej zajmie pas najbardziej z lewej (a mogłoby środkowy
No ale tu w zasadzie dochodzimy do tego o czym sam pisałeś wcześniej, czyli "tak czujesz". O tej sytuacji na rondzie słyszałem już od kilku osób, dlatego też jestem ciekaw który przepis to wyklucza bo sam po prostu nie wiem i jeżdżę cały czas podążając po prostu za logiką co nie znaczy, że ktoś bardziej świadomy i cwany nie złapie mnie w ten sposób na odszkodowanie, a wiem, że
@SzubiDubiDu: Ok, nie zmienia faktu, że "K---a kolejny raz miałem awaryjne hamowanie."
się może zastanów nad tym żeby następnym razem zająć prawy pas zgodnie z filmikiem, który podesłałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bo jak pisałem wcześniej on tam mówi, który pas