Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 797
W środę musiałem pojeździć trochę po Wrocławiu i nasuwa mi się jedno pytanie: "Wy tak żyjecie?".

O 12:00 w środku tygodnia korki chyba większe niż w Krakowie w godzinach szczytu. Wszędzie jakieś remonty, zwężenia, dziury. A zwieńczeniem tego wszystkiego jest ta rozwalona kostka na co drugiej ulicy xD

Najfajniejsza przygoda to przejazd ulicą Pilczycką, co chwilę jakieś zwężenia rozjazdy, koparki, oczywiście zero prawidłowego oznakowania. Jedziesz sobie prawym pasem który nagle zmienia się w koparkę xD

No dobra, ale przecież mieszkańcy nie muszę jeździć samochodem, jest przecież komunikacja xD

No ale bynajmniej miasto jeet piękne, załączam najładniejsze zdjęcie jakie udało mi się zrobić.

#wroclaw #heheszki
tusk - W środę musiałem pojeździć trochę po Wrocławiu i nasuwa mi się jedno pytanie: ...

źródło: comment_1645165027zOwBE3AwOEyeMwOhhPfZR3.jpg

Pobierz
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tusk: Jako mieszkaniec Wrocławia myślę o tym każdego dnia jeżdżąc po tych rozpieprzonych ulicach. Jest dla mnie totalnym sku.synstwem zostawienie ulic w takim stanie od lat. Jeżdżąc bardzo dużo a nawet mieszkając tam, w Warszawie, Olsztynie, Szczecinie, czy żadnym innym duzym, lub wojewódzkim mieście stan dróg nie jest tak opłakany. Kiedyś w Łodzi było źle. Już nawet tam jeździ się normalnie. Wrocław to jest jakiś totalny trzeci świat i pod
  • Odpowiedz
Remonty?? Remontują ciagle te same ulice. Główna wjazdowa droga od strony południa jest nieruszona ze 30 lat.

@KadoTedoeM: remontują wyjazd na zachód, remontują wyjazdy na wschód. Północ zrobiona jakiś czas temu. W mieście są inne ulice, które wymagają inwestycji, a nie tylko Powstańców Śląskich, która była remontowa z 10 lat temu w jakiś fragmentach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Także spokojnie z tym generalizowaniem, bo ja jeżdżąc
  • Odpowiedz
@tusk:

Ja nazywam te wszystkie ulice zbiorczo: Adolf Hitler Strasse, bruk pamiętający 3 rzeszę, zachowalo sie troche tego do dziś we Wrocku, Szczecinie czy Gdansku
  • Odpowiedz
@tusk: ja nie wiem co to znaczy kręcenie się po mieście w twoim wykonaniu, na nadodrze po n-------i przyjechales czy co? xD
  • Odpowiedz
O 12:00 w środku tygodnia korki chyba większe niż w Krakowie w godzinach szczytu

@tusk: niech mi ktoś wytłumaczy ten fenomen - to miasto cały czas stoi w korkach. Gdzie ci ludzie jeżdżą przez cały dzień xD
  • Odpowiedz