Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 797
W środę musiałem pojeździć trochę po Wrocławiu i nasuwa mi się jedno pytanie: "Wy tak żyjecie?".

O 12:00 w środku tygodnia korki chyba większe niż w Krakowie w godzinach szczytu. Wszędzie jakieś remonty, zwężenia, dziury. A zwieńczeniem tego wszystkiego jest ta rozwalona kostka na co drugiej ulicy xD

Najfajniejsza przygoda to przejazd ulicą Pilczycką, co chwilę jakieś zwężenia rozjazdy, koparki, oczywiście zero prawidłowego oznakowania. Jedziesz sobie prawym pasem który nagle zmienia się w koparkę xD

No dobra, ale przecież mieszkańcy nie muszę jeździć samochodem, jest przecież komunikacja xD

No ale bynajmniej miasto jeet piękne, załączam najładniejsze zdjęcie jakie udało mi się zrobić.

#wroclaw #heheszki
tusk - W środę musiałem pojeździć trochę po Wrocławiu i nasuwa mi się jedno pytanie: ...

źródło: comment_1645165027zOwBE3AwOEyeMwOhhPfZR3.jpg

Pobierz
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@symis: Oczywiście że generalizuję, ale nie mowie tylko o jednej ulicy. Przejedz się Kruczą i całym Borkiem poza Hallera, Tęczową, Nadodrze, wszystkie stare osiedla. To nie są jakieś mikro uliczki i tu nie masz wyboru. Masz racje, ale wschód i zachód to stosunkowo nowe osiedla wiec i drogi musieli tam zbudować już asfaltowe. Ale to co zostało po Niemcu zapada się w sobie a sposobem Wrocławia na to jest wlanie
  • Odpowiedz
@SilentMouse_: i co myslisz, ze we wroclawiu czy warszawie nie ma cpunow? ja wiem, ze slask jest robotniczy i duzo tam patologii, ale wedlug mnie przesadzasz, statystyki kryminalne jasno pokazuja, ze w takim wroclawiu wcale nie jest lepiej niz na slasku
  • Odpowiedz
-Narzekania ze drogi są w zlym stanie

-Narzekania na to ze je co gorsza remontują

@Geraziel: problem nie jest w tym że są w złym stanie ani że remontują.

Problem w tym że ciągle remontują a mimo tego są ciągle w złym stanie xD No ale czego się spodziewać po kraju gdzie przetargi wygrywa się metodą "najtańsza oferta" a ludzie którzy piszą specyfikacje zarabiają 3500 brutto jak dobrze pójdzie.
  • Odpowiedz
"Wy tak żyjecie?".

O 12:00 w środku tygodnia korki chyba większe niż w Krakowie w godzinach szczytu. Wszędzie jakieś remonty, zwężenia, dziury. A zwieńczeniem tego wszystkiego jest ta rozwalona kostka na co drugiej ulicy xD

@tusk: Gdy jeszcze nie wyjechałeś z bydgoszczy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@tusk: i krakow i Wrocław bym zaorał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do tej pory pamiętam te wyjazdy pksem z dworca w krk na zakopane przez aleje. Godzina nie Twoja, a dopiero Libertów przekroczony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeździć po centrum to jakieś sadomaso.
  • Odpowiedz