Aktywne Wpisy

mirko_anonim +31
✨️ Jak radzić sobie z finansowymi dylematami w związku? Ⓘ
Tldr: moja narzeczona nie jest zadowolona z faktu, że pomagam finansowo moim rodzicom. Nie wiem co robić.
z narzeczoną planujemy ślub w następnym roku. Rzecz w tym, że coraz częściej widzę mniejsze i naprawdę zastanawiam się czy ten ślub to dobry pomysł, a po wczorajszej kłótni w ogóle zastanawiam się czy nie zerwać oświadczyn.
Jestem programistą i zarabiam bardzo dobrze. Narzeczona dowiedziała się, że
Tldr: moja narzeczona nie jest zadowolona z faktu, że pomagam finansowo moim rodzicom. Nie wiem co robić.
z narzeczoną planujemy ślub w następnym roku. Rzecz w tym, że coraz częściej widzę mniejsze i naprawdę zastanawiam się czy ten ślub to dobry pomysł, a po wczorajszej kłótni w ogóle zastanawiam się czy nie zerwać oświadczyn.
Jestem programistą i zarabiam bardzo dobrze. Narzeczona dowiedziała się, że

wscieklykabanos +748
#krakow 50 zł za kiełbę w bułce + "oj, paragon mi się nie wydrukował".
źródło: G2gaV1kWYAAkCl5
Pobierz

Tylko mnie trwozyloby wziecie kredytu na taka kwote przy takich zarobkach jeszcze majac dziecko?
#nieruchomosci #kredythipoteczny #inflacja #gospodarka #ekonomia
źródło: comment_1641724303HVzrop7eFcwk5SBPT1b9LC.jpg
PobierzGoście o większych kompetencjach nieraz nie mają nawet dziewczyn i mieszkają w piwnicach rodziców. Jak chcesz założyć rodzinę to nie możesz czekać w nieskończoność. Idealne warunki mogą nigdy się nie pojawić.
Sam brałem kredyt w będąc spoko sytuacji, a teraz np. powoli mi się grunt sypie pod nogami przez problemy zdrowotne. I wiem, że przez nawet pół roku będę mógł
Jak pisałem, że tacy ludzie to debile, bo brali na styk, to pisano, że cieszę się czyimś nieszczęściem, więc... Uważaj :)
@kaef_v2: dochody to nie wszystko. Najwidoczniej nie jesteś wiarygodny dla banku.
Komentarz usunięty przez moderatora
Aktualnie też mam dziecko (i samochód używany Astra H kombi). Zarabiam 6,5k/mc, żona ok 2k/mc, kredyt mam 155 000 zł na 10 lat, LTV 46%.
Jak widzę jak NBP szaleje, to aż mnie trzęsie. Planuję prawię połowę nadplacic jesienią (jeszcze odsetki splacam) aby miec jak najszybciej ten ciężar z głowy.
Nie wiem jak ludzie żyją bez stresu, z takimi zarobkami jakie na screenie, z
I co teraz?
@Raa_V: ale czekaj, co ma PiS do tego? Poza tym ja takim ludziom nie bronie mieć dzieci czy własnego mieszkania, choć osobiście uważam, że lepszym pomysłem byłoby
@allthespam: wszystko zależy od konkretnych sytuacji