Wpis z mikrobloga

Ostatnim razem widziałem gotówkę w Chinach 3 lata temu jak dostałem koperty z pieniędzmi na moim weselu.
Nawet żebracy nie używają tu gotówki bo mają qr kod. Więcej info na moim filmie: https://youtu.be/5K2r6yhPeIY
A wy co? Dalej wam monety brzęczą w kieszeni jak w średniowieczu?
#chiny #finanse #pieniadze #kryptowaluty
LuckyStrike - Ostatnim razem widziałem gotówkę w Chinach 3 lata temu jak dostałem kop...

źródło: comment_1638102008J2QXkr3ohFDWgEJyVdcrVQ.jpg

Pobierz
  • 222
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LuckyStrike: gościu, po pierwsze - przecież to ty dzwonisz, to ty wrzucasz tu ciągle te wysrywy o Chinach, po drugie - pisałem dwa razy, odnieś się do masakry na placu Tiananmen, gnębieniu Tybetu i obozów pracy. nic o tym nie wspomnisz tylko p--------z nie na temat żeby odwrócić moją uwagę, udajesz że tego nie widzisz bo tak bardzo parzą cię te tematy
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 103
@LuckyStrike: Jeżeli u was problemem jest prąd i internet to chyba nie mamy o czym rozmawiać XDD od 5 lat nie płaciłem gotówką i nie wyobrażam sobie jak debil skanować wiecznie kody qr przy płatności wyciągając fona jak moge zapłacić dosłownie w 1sekunde zegarkiem z NFC xDD chyba większego gówna od skanowania qr niema a już blik jest wygodniejszy, współczuje
sedziakalosz - @LuckyStrike: Jeżeli u was problemem jest prąd i internet to chyba nie...

źródło: comment_1638111105amhpC9moms3nD8A3ItOwqe.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 45
@LuckyStrike: ale wiesz, że to wynika z długoletniego zapóźnienia w chinach na polu bankowości, to raz. Dwa, bez gotówki każdy rząd, autorytarny w szczególności, wie o tobie WSZYSTKO!
  • Odpowiedz
  • 3
@LuckyStrike: 1. Przecież zbliżenie karty do terminala zajmuje tyle samo czasu.
2. Może opisz najpierw jak skomplikowane jest założenie konta w chińskim banku.
  • Odpowiedz
@nagro85: dlaczego?

@LuckyStrike: Dlatego, ze gdy nie spodobasz sie misiowi a jestes biznesmenem to pakujesz walizy i s---------z do cywilizowanych krajow jak np Kanada co robi wielu ogarnietych Chinczykow.

Cyfrowa waluta to juz ostatni krok do wladzy totalnej. Nic nie sprzedasz nic nie kupisz jesli podpadniesz wladzy.
  • Odpowiedz
@LuckyStrike: W chinskiej prasie nie napisali, na czym polega uklad z Dalajlama? Ze to kwestia istnienia lub nie Tybetu jako znamy nam od la Tybet?

Ty naiwniaku… w bezczelny, parszywy sposob przedstawiasz fakty. Wole wierzyc, ze robisz sobie tylko PR jutibowy, by tam za yuany (z kody qr) siac propagande wg zalecen biura politycznego. Bo gorsze byloby gdybys byl tak bezdennie glupi, aby to robic. Wtedy brak nadziei.

Albo po
  • Odpowiedz
Też nie używam gotówki, a nie mieszkam już w Chinach od dobrych dwóch lat. Oczywiście na targu babie nie zapłacę kodem qr, ale apple pay jest super wygodne.
  • Odpowiedz