Wpis z mikrobloga

@ROCCO1: raz się nabrałem na jakąś podróbę śmietany, co miała w nazwie Śmietankowa czy coś, a konsystencja glutowata jakbyś zabarwioną wodę z gumą guar jadł...
  • Odpowiedz
@Logan00: pewnie ze, słynnej mleczarni, która, robiła, jogurt grecki na, oleju palmowym

@ROCCO1 smalec też można, użyć jak, masło czasem nawet jest sekretnym dodatkiem do ciasta ( ͡° ͜ʖ ͡°) ciekawe kiedy klarowne masło będą tak podrabiać
  • Odpowiedz
@Logan00: pewnie ze, słynnej mleczarni, która, robiła, jogurt grecki na, oleju palmowym


@WrzeCiOna: Nie ta jedna mleczarnia gra w tę grę. Większość szalenie popularnych aktualnie "mlek" roślinnych (szczególnie owsianych) to tak naprawdę "mleka" rzepakowe, bo na tym badziewnym (i najtańszym chyba z resztą) oleju opiera się ich tłustość.
  • Odpowiedz