Aktywne Wpisy

czerwony_kmer +248
Zawsze odwiedzając rodziców lubię przejść się ulicą Kossutha. Panuje tam taka samochodoza, że jednorazowo potrafię wysłać nawet do dziesięciu zawiadomień. Tym razem mamy jezdnosceptyka. Jezdnia? Na co to komu, lepszy chodnik. Jak popada to opony się nie zmoczą. A piesi? Kto to? Nie znam, nie słyszałem.
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
źródło: wykroczenie
Pobierz
jmuhha +3

Nawet żebracy nie używają tu gotówki bo mają qr kod. Więcej info na moim filmie: https://youtu.be/5K2r6yhPeIY
A wy co? Dalej wam monety brzęczą w kieszeni jak w średniowieczu?
#chiny #finanse #pieniadze #kryptowaluty
źródło: comment_1638102008J2QXkr3ohFDWgEJyVdcrVQ.jpg
Pobierz@LuckyStrike: u nas w miedzy czasie powstały banki, karty, blik, płatności zbliżeniowe.. sporo przespałeś.
@mazaken: karty? płatności zbliżeniowe? przecież to są stare i niewygodne wynalazki
@mazaken: taaaa też tak myślałem i wysłałem 250k PLN do Polski w styczniu, złotówka tak spadła że pluje sobie teraz w morde
@LuckyStrike: Co jest niewygodnego w płatnościach zbliżeniowych? Wyobraź sobie, że w takich stanach nadal używają czeków ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@nasi-lemak: potrzebny jest specjalny terminal, telefon z nfc, prąd itd. A w Chinach babcia sprzedająca pietruszkę ma wydrukowany qr code, skanujesz płacisz i cześć.
@nasi-lemak: i płatności za przelewy przychodzące...LOL
@mazaken: no własnie
źródło: comment_1638104520plpBNB5vlk8wAEJiUXCqha.jpg
Pobierz