Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 338
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SpalaczBenzyny

też mie te bramki irytują i nie wiem jaką funkcję mają pełnić, częściej przechodze z innym klientem niż przykładam swój paragon,

W krajach czeciego świata są połączone z systemem losującym. Osoba na którą trafi los zostaje zatrzymana i doprowadzona do pomieszczenia ochrony a następnie szczegółowo przeszukana. Rozwiązanie to stosuje się raczej wobec pracowników sklepu aby nie kradli, w porządku klientów bywa różnie. Losowy wybór osób pomaga zniwelować konflikty między pracownikami
  • Odpowiedz
@MlCHAU: no, albo ja kiedyś nie wzięłam paragonu z drukarki (nie wiem, nie czułam takiej potrzeby) i musiałam wracać, bo nie mogłam wyjść xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Alfiarz: bulszit. I mnie w okolicy w kaufie i w biedrze też sa bramki.

Co do tematu ewakuacji xDD
Przecież te bramki na stowe sie same otwieraja jak załączy sie alarm ppoz.
  • Odpowiedz
  • 1
@MlCHAU XDD a ja dzisiaj 1 raz korzystałem z tych kas, i przeszedłem na chama przez tą bramkę ( ͡° ʖ̯ ͡°) nikt mnie nie gonił XD
  • Odpowiedz
@MlCHAU: Mnie bardziej denerwuje jak beznadziejnie działają te kasy samoobsługowe w lidlu. Właściwie nie da się zrobić zakupów żeby nie wyszedł błąd wagi produktu. Przy zakupie jakiś lekkich rzeczy typu przyprawy itp. za każdym razem jest problem. I później czekanie, aż kasjer podejdzie zweryfikować i to często po kilka razy w ciągu kasowania jednych zakupów. W innych sklepach te kasy działają o niebo lepiej bo nie przerywają kasowania jak waga
  • Odpowiedz
@SpalaczBenzyny: Taka teoria spiskowa. Jak to, że bramki są ręcznie przez typów uruchamiane.

Bramki po prostu różnie reagują. Zależy jak są skalibrowane. Kiedyś rzadko kto miał kartę SD w telefonie i często przy wychodzeniu z różnych sklepów właśnie ta karta SD n----------a. Ale nie tylko. Czasami sam telefon. Wielokrotnie pikałem ze śrubokrętami w plecaku czy w torbie.

Zorientowałem się, że dawno nie pikałem na żadnej bramce głównie dlatego, że... dawno
  • Odpowiedz
@MlCHAU: Kasy samoobslugowe to największe złoto jakie powstało. Nie stoisz jak cymbał pół godziny w kolejce z Januszami i Grażynkami czekając aż ksjerka obmaca twoje bułeczki i owoce tylko kasujesz sobie od ręki raz dwa produkty i wychodzisz po paru minutach. A bramki co ci przeszkadzają? Jak masz paragon to wychodzisz normalnie, chyba że masz cos na sumieniu? W domu tez drzwi nie zamykasz na noc bo ufasz rodakom?
  • Odpowiedz