Wpis z mikrobloga

Poszedłem na informatykę bo lubiłem hardware, sieci. Co zastałem na studiach? programowanie i matematykę. Rzucenie studiów na 3 semestrze to była najlepsza decyzja dla mojej psychiki. Wkurzałem się że nie mogę za cholerę tego ogarnąć wszystkiego zarówno struktur jak i matmy :P
Oto przykład mojej wybtinej wiedzy z #matematyka 1.25 punktu na 10 :D
#studbaza #informatyka
Niebadzlosiem - Poszedłem na informatykę bo lubiłem hardware, sieci. Co zastałem na s...

źródło: comment_1622015172OMK7FxP4r9n8DdBWBN8z8w.jpg

Pobierz
  • 296
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niebadzlosiem: no to twoja kariera będzie polegać na certyfikacji CISCO i mam nadzieję, że na tytule technika informatyka.

Będziesz mógł wtedy w firmach/instytucjach jako support IT z administracją/monitoringiem sieci robić.
  • Odpowiedz
@PrzegrywomSznur No nie wiem moj TL jest debilem a jest po polibudzie soft skille nie mają nic do rzeczy co studiowałeś. Uważam wręcz ze wiecej sierot życiowych jest po polibudzie niz po innych kierunkach ale widzę ewidentnie zapiekł kogos moj post zd
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: Kolejny dowód na to, że technikum to lipa, jak chcesz iść na studia:
- dłużej,
- dużo „zawodowych” przedmiotów (kit, że w większosci prowadzonych przez nauczycieli bez wiedzy/po jakichś tam pseudo-studiach - byle mieć papierek i więcej godzin)
- mniej czasu na ogarnianie przedmiotów typu matma, fizyka, chemia
- często w przedmiotach ścisłych równanie wszystkich w dół i dostosowywanie do matich, sebiksów, którzy przyszli do technikum, bo „hehe, zawód,
  • Odpowiedz
@PrzegrywomSznur a kto powiedział że chodzi o hajs? W którymkolwiek? Wręcz przeciwnie powiedziałem że chodzi też o życie i zabawę ( ͡º ͜ʖ͡º) Studiowanie IT w Polsce by stać się programista to bodajże top 1 najgłupszy sposób na osiągnięcie celu. Nie musisz się że mną zgadzać to tylko moja opinia.
  • Odpowiedz
@GFOzon: a sie wlasnie zastanawialem czy to moje liceum bylo az tak bardzo do tylu za reszta ze zadania ktore przedstawil OP nic mi nie mówią xD szczerze? Mialem matematyke podstawowa i moze z 1 zadanie bym rozwiazal.... Gdybym sciagnal od kogos xD
  • Odpowiedz
@PrzegrywomSznur a kto powiedział że chodzi o hajs? W którymkolwiek? Wręcz przeciwnie powiedziałem że chodzi też o życie i zabawę ( ͡º ͜ʖ͡º) Studiowanie IT w Polsce by stać się programista to bodajże top 1 najgłupszy sposób na osiągnięcie celu. Nie musisz się że mną zgadzać to tylko moja opinia.

Żeby być programistą nie trzeba studiować CS, szczególnie jak robisz w językach wysokiego poziomu.
  • Odpowiedz
byłeś w technikum jako informatyk i nie miałeś pochodnych? To było trzeba iść do liceum bo zmarnowałeś rok na 4 lata technikum

@alfa-fetoproteina: nie bądź śmieszny chłopie :D zamiast tego jest (a przynajmniej było) 50 innych ciekawych rzeczy, a całki/pochodne u nas matematyczka zrobila na konsultacjach dla chętnych.
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: To gdzie Cie przyjeli na informatykę bez rozszerzonej matematyki na maturze? Copernicus? Dziwisz się ? To są zadania na poziomie rozszerzonej matury z matematyki a jak wyższy poziom liceum/technikum to nawet w 1/2 klasie takie zadania się robi.
  • Odpowiedz