Wpis z mikrobloga

Poszedłem na informatykę bo lubiłem hardware, sieci. Co zastałem na studiach? programowanie i matematykę. Rzucenie studiów na 3 semestrze to była najlepsza decyzja dla mojej psychiki. Wkurzałem się że nie mogę za cholerę tego ogarnąć wszystkiego zarówno struktur jak i matmy :P
Oto przykład mojej wybtinej wiedzy z #matematyka 1.25 punktu na 10 :D
#studbaza #informatyka
Niebadzlosiem - Poszedłem na informatykę bo lubiłem hardware, sieci. Co zastałem na s...

źródło: comment_1622015172OMK7FxP4r9n8DdBWBN8z8w.jpg

Pobierz
  • 296
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bylem_zielonko: Były dokładnie te same. Dlatego tym bardziej ten przedmiot był dla mnie dziwny.
Ciekawostka: fizyki były 2 semestry, wykład + ćwiczenia, wykład co 2 tygodnie. Zapisując się na zajęcia przypadkowo wybrałem zły tydzień przez co jako jedyny z całego roku chodziłem na fizykę z ludźmi z innego kierunku z mojego wydziału. W dziekanacie powiedzieli, że to też ok, wiec zostałem.
Moja fizyka wyglądała całkiem inaczej niż kolegów z kierunku.
  • Odpowiedz
@jceel: Nie wszyscy mieli matmę rozszerzoną () może jeszcze powiedz, że to na poziomie podstawówki, by sobie ego podbudować? Można być informatykiem bez zaawansowanej znajomości matmy, studia informatyczne w Polsce to kpina. Już nawet lepiej sobie kursy porobić na Udemy niż czas marnować na studia.
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: Na polskich uczelniach jak najbardziej. Nawet bym rzekł, że matematyka jest ponad programowaniem xD Niestety bez matmy i jako takiej fizyki się nie przeskoczy tego kierunku. A tak czy siak, studia nie są potrzebne w tym zawodzie. Kwestia chęci do samodzielnej nauki.
  • Odpowiedz
Silniki do gier, biblioteki, mówi ci to coś

@srogie_ciasteczko: Jak chcesz klepac podobne gry co jest w stanie wysrac zaprojetkowane AI do robienia gierek mobilnych to faktycznie - wystarczy zdolnośc podcierania się po sraniu a nie przed sraniem xD

No nic zyczę powodzenia na zmywaku xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
ogólnie to nie jestem w tym zawodzie i pytanie, czy to w ogóle jest wykorzystywane w pracy przez programistów przy czymś, czy w 0%? To jest wiedza programistyczna czy bardziej inżynieryjna, tzn. nie do software tylko do przemysłu itp.? Jakie w zasadzie praktyczne wykorzystanie mają te wzorki przy obliczaniu czego, np. funkcje no to pochodne czyli co, jakieś funkcje kilku zmiennych? gdzie są punkty optimum? i to miałoby (nie przy ekonomii a
  • Odpowiedz
@cipereusz: Ale to chyba coś innego niż informatyka będzie łatwiejsze, bo inf nawet na najłatwiejszej uczelni będzie dość wymagająca, bo podstawa programowa jest identyczna dla wszystkich uczelni w kraju.

A na podyplomowych coś ciekawego się dzieje?
  • Odpowiedz