Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 216
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@opinel: moda na SUVy byla w USA, gdzie jest duzo miejsca i szerokie drogi. Jakos zawsze jest tak ze nawet najglupsza mode importujemy wlasnie z tego kraju. Dodajmy to co juz napisales, czyli wschodnia mentalnosc "mam lepsze niz somsiad" i jest jak jest w tym kartonie :) Zobacz ile pick-up'ow jezdzi po naszych drogach, gdzie te auta nie maja racji bytu chodzby ze wzgledu na duzo wieksza ilosc opadow w
  • Odpowiedz
@Ruotian: co ciekawe zaczął to Jeep z modelem grand cherokee i Mercedes z modelem G (chodzi o generację z końca lat 90tych)
No ale jak widać moda ważniejsza niż możliwość otworzenia drzwi po zaparkowania pod blokiem
  • Odpowiedz
Te auta nie mają sensu. Mają mniej miejsca niż kombiaki, gorzej się nimi parkuje, przez wysoki środek ciężkości prowadzenie jest słabe, a co najważniejsze - STANOWIĄ ZAGROŻENIE DLA POSTRONNYCH.

@opinel: Nie powiedziałbym wcale, że te auta nie mają sensu. Natomiast tutaj trzeba wziąć taką podstawą poprawkę iż bardzo duża część samochodów z takim nadwoziem które próbuje się sprzedawać w Europie jako SUV wcale nimi nie jest. Na przykład w USA
  • Odpowiedz
moda na SUVy byla w USA, gdzie jest duzo miejsca i szerokie drogi. Jakos zawsze jest tak ze nawet najglupsza mode importujemy wlasnie z tego kraju. Dodajmy to co juz napisales, czyli wschodnia mentalnosc "mam lepsze niz somsiad" i jest jak jest w tym kartonie :) Zobacz ile pick-up'ow jezdzi po naszych drogach, gdzie te auta nie maja racji bytu chodzby ze wzgledu na duzo wieksza ilosc opadow w roku w porownaniu
  • Odpowiedz
@bArrek typ ma racje, tylko ze pominal najwazniejsza czesc. SUVy sa cholernie niebezpieczne dla lieszych - ich przody sa wyprofilowane tak, aby pieszy czy rowerzysta nie przezyl wypadku.
  • Odpowiedz
@opinel: ale to dobrze ze sila uderzenia rozkłada sie na większą powierzchnię. Mniej N/cm2 ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@opinel: Ja właśnie kupiłem suva, a przesiadam się z Mondeo. I Mondeo nie jest złym samochodem ale ja np. Mam 2 metry wzrostu i Monlja praca wymaga odemnie ciaglego wsiadania I wysiadania, więc dla mnie też to po prostu wygodne. Więc jakie inne dla mnie akurat auto jak nie SUV? Ale to fakt, jest to pewna moda i zapewne jakiś wpływ na mnie to tez ma ale mimo wszystko przeważa
  • Odpowiedz
@opinel: SUV pozwolił producentom scalić kilka typów samochodów w jeden. Generalnie 99% użytkowników wystarczył by minivan, ale wokół niego nie można stworzyć otoczki luksusu. Producenci manewr dzięki któremu produkują taniej, ale za to mogą sprzedawać drożej.
  • Odpowiedz
@opinel: Prowadzenie w dobrych suvach jest super. Chyba jechales co najwyzej suvem Daci. Szerokosc suva nie jest wieksza niz duzych aut. Teraz poprostu wszystko juz robia na ponad 1.90 szerokosci. I napewno latwiej sie wysiada na parkingu z suva niz sportowego 2 drzwiowego auta. Przy polskich dziurach suv jest praktyczniejszy. W lekki teren tez latwiej. A jak juz sobie lebki pokupuja suvy to dalej bedziesz bezpieczniejszy w swoim suvie niz
  • Odpowiedz