Wpis z mikrobloga

@ernst_stavro_blofeld: dawaj źródło, fikołków nie będzie. "badania w 3 fazie termin zakończenia wrzesień/październik 2021" - z tego co wiem, to 3 faza jest ostatnią przed dopuszczeniem do użytku, a nie wstepną. Na stronie pfizera jest info o zakończeniu 3 fazy. Info jest z października 2020 roku.
  • Odpowiedz
@radarada: z kilku powodów
1. chcę się ochronić przed wirusem
2. chcę ochronić innych przed wirusem
3. chcę by pandemia się jak najszybciej skończyła
4. chcę bez problemów jechać na wakacje
  • Odpowiedz
@radarada ponieważ uznałem, że pomimo tego, że prawdopodobnie przeszedłbym koronawirusa lekko, to warto się zaszczepić na zasadzie odpowiedzialności społecznej, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo uniknięcia 4 fali, szybciej odetkać szpitale i wrócić do normalności
  • Odpowiedz
Ja bym. Chciał się zaszczepić żeby zrobić zakupy w OBI niestety w Niemczech jak się nie ma 90 plus nie ma szans na szczepienie
  • Odpowiedz
@radarada dziadek trafił na oddział z powodów neurologicznych, tam go zarazili, zmarł tydzień później. Babcia, jego żona trafiła do tego samego szpitala 3 dni przed planowanym terminem szczepienia, też nie wyszła. I druga babcia która zmarła na niewydolność oddechowa spowodowaną covidem w domu, do nas nawet się nie odezwała że coś jej jest bo jak ją znam to myślała że to tylko przeziębienie i nie chciała nikogo martwić. Wszyscy w wieku
  • Odpowiedz