Wpis z mikrobloga

Ja sam nie użyłbym takiego mocnego słowa jak choroba, tylko nazwałbym to pewnie zaburzeniem psychicznym, ale odpowiem bezpośrednio - tak. I jeszcze niedawno tak był oficjalnie klasyfikowany wg ICD, ale z tego co kojarzę jakoś niedawno się to zmieniło.

@xfin:
Lewica by cię za to spaliła na stosie xD, ale jeśli takie jest twoje rozumowanie to nie powinieneś brać moich słów do siebie. Współczucie dla chorych to normalna sprawa, natomiast
  • Odpowiedz
Lewica by cię za to spaliła na stosie xD

@Flypho: Lewica spaliłaby mnie na stosie za takie podejście, a katoprawica przypieprzyła w głowę czymś ciężkim w ogóle za tłumaczenie takich osób ( ͡° ͜ʖ ͡°)

natomiast moja rozmowa się toczy z innym typem ludzi. Takich, którzy każą mi jednocześnie udawać, że "to jest
  • Odpowiedz
Za to uważam też, że nie można przesadzić w drugą stronę, a potem prawnie zaszczuwać kogoś, kto mówi per "Pani" do osoby która wygląda jak kobieta, ale jednak sie nią nie czuje ¯_(ツ)_/¯

To zdanie stoi w wewnętrznej sprzeczności z tym:

dyskryminacja ze względu na zachowanie nieprzynależne stereotypowo do płci prowadzi właśnie to takich tragedii wśród dzieciaków jak bicie, poniżanie i ogólne niszczenie takiej osoby.

Z jednej strony próbujemy odciąć się od
  • Odpowiedz