Wpis z mikrobloga

Kraków zasponsorował uczennicom podpaski i tampony, w radzie gdyby miały problem z dostępem z różnych powodów.
Część polskich mężczyzn potężnie się zesrała.
Zatem ogłaszam najnowszy pomysł który wyrówna tę dyskryminację - darmowe pieluchy dla dorosłych i dojrzewających mężczyzn. Żeby się nie obsrać.
Nie ma za co ʕʔ
https://aszdziennik.pl/132611,krakow-zapewni-dziewczynkom-darmowe-podpaski-a-oto-7-meskich-reakcji?fbclid=IwAR0UNRvHzoe2n63egQ1oMRMgw_JoJ8Cox4FdRnGBl1DEma3PWztUyc5y0X0
#neuropa #dyskryminacjamezczyzn #feminizm #rozowepaski #krakow
  • 232
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sildenafil: To chyba Tobie się coś pomyliło, bo te pieluchy do była aluzja w kierunku tego, że niektórzy się zesrali za pomoc młodym dziewczynom i uderzają w nią bezpośrednio. To nie ma nic wspólnego z tym, żeby kogokolwiek wesprzeć, tylko żeby komuś d-----ć. Ignorowanie wielu problemów facetów to zjawisko realne i przykre, ale toksyczne incelstwo na wykopie wcale nie chce tego naprawić. Oni chcą tylko dosrać wyimaginowanej drugiej stronie. Jeżeli
  • Odpowiedz
@sildenafil: Zawsze mnie rozwala, kiedy kogoś dowartościowuje czyjąkolwiek niechęć do niego :D To straszna głupota. Jeżeli nie szanujesz czyjegoś zdania, jego osądów, to jakim cudem jego ocena Twojej osoby miałaby być jakkolwiek wartościowa? To brednia. Incel nienawidzą kobiet. Samo to świadczy super o kobietach?
  • Odpowiedz
  • 4
@johny-kalesonny

czy może jedno badania CBOS, z którego nic konkretnego nie wynika?

Czad. Nie pasuje do założeń to "nic z niego nie wynika". Za to bardzo dużo "wynika" z badania organizacji, która w innym badaniu dotyczącym tego samego tematu uzyskuje ponad 20pp różnicy w wyniku. To jest wiarygodne źródło.
  • Odpowiedz
@60scnds incele nienawidzą kobiet, a feminizm nienawidzi mężczyzn. Każdy ma inny powód swojej nienawiści ale samo uczucie jest podobne.

Jeżeli feministki wymyśliły poniżanie chłopców aby w australijskiej szkole chłopcy na apelu przepraszali dziewczynki za "grzechy swojej płci" to ja się pod tym nie podpisuję. Więcej - będę to krytykować.
  • Odpowiedz
@oluchna przecież pod każdym wątkiem o prawach i dyskryminacji mężczyzn jest ciągły whataboutwomenism i przekonywanie jak to faceci mają lepiej i nie doświadczają dyskryminacji
  • Odpowiedz
Każdy powinien do publicznej toalety chodzić z własnym papierem i mydłem.

@maina: Tak, powinien. W ilu masz uzupełniany na bieżąco papier i mydło? XD
Może czekać cię sroga niespodzianka, jak papieru nie ma, a chusteczek nie masz ze sobą. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sildenafil: Przemyśl, to że mężczyźni mają nadreprezentację swojej płci we władzy ustawodawczej i wykonawczej od dziesiątek/setek lat, więc prawdopodobnie to mężczyźni przy władzy dyskryminują pozostałych mężczyzn (i kobiety). O swoich problemach należy mówić, a nie innym zabraniać, bo ktoś ma "gorzej". Na tym dyskusję z Tobą zakończę, nie oczekuję odpowiedzi i nie wołaj mnie więcej, zwłaszcza gdy nie piszę do Ciebie.
  • Odpowiedz
@60scnds pytałeś mnie czy potrzebuję podpasek to odpowiadam że nie. Potem zacząłeś juz stwierdzać i ignorować przedstawiane przeze mnie fakty. Pewnie niewygodne, co?
  • Odpowiedz
@oluchna zawsze zawsze protestuję czyjeś krzywdzące komentarze. Zawsze mnie możesz zablokować jeżeli nie chcesz widzieć tematów przeze mnie poruszanych, nie każdy musi się internować rownymi prawami i egalitaryzmem. Cześć!
  • Odpowiedz
@Decentgirl

Nie kojarzę by chłopcy mieli większe porcje a kupowałem w szkołach obiady. Na studiach w stołówce też i porcje takie same były niezależnie od płci ¯_(ツ)_/¯

A koszt dodatkowy jedzenia sporo wyższy od ceny podpasek
  • Odpowiedz
@KakaowyTaboret Nie zrozumiałeś. Porcje są na tyle duże, że na pewno każdy chłopiec się zaje, a dziewczynka najwyżej nie zje wszystkiego. Oczywiście, że stołówki przygotowują takie porcje jedzenia, żeby każde dziecko się najadło.
  • Odpowiedz
@guma888 > dobra, przyjmuję argumentacje. Proszę jeszcze o liste bezpłatnych świadczeń i dodatków dla mężczyzn.
Nie rozumiem, do której części mojej wypowiedzi nawiązujesz? Nic nie pisałam o bezpłatnych świadczeniach i dodatkach, z jakiego zakresu miałoby to być? Medycznego?
  • Odpowiedz