Wpis z mikrobloga

Kraków zasponsorował uczennicom podpaski i tampony, w radzie gdyby miały problem z dostępem z różnych powodów.
Część polskich mężczyzn potężnie się zesrała.
Zatem ogłaszam najnowszy pomysł który wyrówna tę dyskryminację - darmowe pieluchy dla dorosłych i dojrzewających mężczyzn. Żeby się nie obsrać.
Nie ma za co ʕʔ
https://aszdziennik.pl/132611,krakow-zapewni-dziewczynkom-darmowe-podpaski-a-oto-7-meskich-reakcji?fbclid=IwAR0UNRvHzoe2n63egQ1oMRMgw_JoJ8Cox4FdRnGBl1DEma3PWztUyc5y0X0
#neuropa #dyskryminacjamezczyzn #feminizm #rozowepaski #krakow
  • 232
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@johny-kalesonny: Napisałem 2-3, czyli dwa lub trzy. Pokazałem Ci, że są dwa. A Ty mówisz, że nie trzy.

To, że nie zgłasza się iluś przypadków molestowania to tylko twoja niczym niepotwierdzona teoria. Może kobiety są przewrażliwione i zgłaszają więcej żeby dopisać sobie hasztag metoo? Takie założenie też można przyjąć.

To trochę przypomina tezę o homofobii w Polsce. Tak, są przypadki homofobii, ale przez taką narrację, że polska jest krajem bardzo
  • Odpowiedz
Tak, w P0lsce nie ma homofobii - można spać dalej.

@johny-kalesonny: Jest różnica między "nie ma homofobii" a tym co napisałem "Tak, są przypadki homofobii, ale przez taką narrację, że polska jest krajem bardzo homofobicznym...". Czy widzisz różnicę? Czy według Ciebie Polska jest tak homofobiczna, że nie ma tu ani jednej osoby homoseksualnej? No nie - są, żyją, mają się generalnie dobrze poza kilkoma wydarzeniami - jak np. właśnie marsze równości.
  • Odpowiedz
Czy widzisz różnicę? Czy według Ciebie Polska jest tak homofobiczna, że nie ma tu ani jednej osoby homoseksualnej? No nie - są, żyją, mają się generalnie dobrze poza kilkoma wydarzeniami - jak np. właśnie marsze równości.

@CyfrowyD: P0lska jest homofobiczna - i tak, osoby LGBT tutaj żyją. Ale definitywnie nie mają się dobrze. Bardzo często podejmują próby samobójcze w szkołach, w 70% są odrzucani przez rodziców i rodzinę.

Jeżeli mówimy
  • Odpowiedz
@CyfrowyD: Zauważ, że nie ma niczego co kobiety dostają za darmo w Polsce. A mogliby: od papieru toaletowego czy mydła w toaletach publicznych.

@Austriacki_artysta_i_ekolog: Po prostu niczego nikomu nie rozdawać za darmo (czytaj za pieniądze podatnika) i nikt nie będzie płakał że państwo innym daje więcej niż jemu. Koniec z darmowym papierem toaletowym czy mydłem w publicznych toaletach.

@PonuryKos123: Tylko "dej" i "dej" z mych podatków. Każdy powinien
  • Odpowiedz
Tak samo feministki atakują np. właścicielkę lokalu dla mężczyzn:

@CyfrowyD: To jest cherrypicking i whataboutism, ładne combo. W przypadku homofobii w Polsce to ma się ona wspaniale dzięki kościołowi, prawicowym mediom i politykom. Naprawdę stawiasz znak równości między stałym szczuciem w różnych gadzinówkach pokroju Gazety Polskiej, PCH24, MN, TVP, kościelnej krucjaty przeciwko "tęczowej zarazie", czy samego prezydenta Dudy, który dehumanizuje w swoich wypowiedziach osoby LGBT, a atakiem jakichś feministek? No
  • Odpowiedz
@neo_vir spokojnie. Przecież nie ma obowiązku popierania równouprawnienia. Możesz wspierać dyskryminację mężczyzn i naśmiewać się z problemów. Rozumiem to. Szczególnie o u heteroseksualnych mężczyzn którzy chcą się przypodobać partnerce rezygnując ze swoich praw publicznych na rzecz lepszego związku. Życzę Ci powodzenia.

Ale dla mnie ważniejsze jest równe traktowanie niż aprobata kobiet. Nie oczekuję że to zrozumiesz ale przynajmniej to uszanuj
  • Odpowiedz
@60scnds

Też potrzebujesz podpasek?

13-letni chłopak nie ma żadnych potrzeb, przecież wszystko ma, nikt go nie gnębi i nie musi się o nic martwić, w tym o zdrowie. Wie jak dokonać samobadania jąder i jak zakładać prezerwatywę. Wie jak się chronić przed fałszywym oskarżeniem o molestowanie i jak obronić się przed napastnikiem

Państwo nie jest mu nic winne. Bo wiadomo przecież, że chłopcy mają najlepiej i nie potrzebują żadnego wsparcia. Nauczą
  • Odpowiedz
@sildenafil: No, wiadomo że młodym chłopakom najszybciej pomożesz d-----------c się do dziewczynek, które dostaną podpaski w ramach jakiejś akcji xD Typie, że Ty nie widzisz swojej toksyczności i zgorzknienia w tym wszystkim, to załamka.
  • Odpowiedz
@60scnds

d-----------c się do dziewczynek, które dostaną podpaski w ramach jakiejś akcji xD

Coś Ci się pomyliło. Ja tą akcję bardzo wspieram. Krytykuję brak równorzędnej pomocy chłopcom w aspektach które dla nich są trudne. Bo takiej pomocy nie ma. Jest beczka ciśnięta przez feministki pt. "hehe dostaniecie pieluchy w ramach rówmouprawnienia, hehehe".
  • Odpowiedz