Wpis z mikrobloga

@RamzesXIII: pamiętam też, że w jakimś z programów robiła "eksperymenty" z poziomu szkoły podstawowej i usiłowała dowieść, że coś jest mega niezdrowe, bo brzydko wygląda, czy jak tam wyżej wspomniałeś coś się posklejało i w magiczny sposób miało to tak wyglądać jak w organizmie
  • Odpowiedz
@RamzesXIII: Fosforany to najgorszy syf najczęściej spotykany w pakowanych wędlinach, i serio wpływają niekorzystnie na przyswajalność wapnia.
Czytasz ty w ogóle jakieś publikacje naukowe czy domorosły dietetyk z fb?
  • Odpowiedz
@RamzesXIII: głównie cukier powoduje nadpobudliwość ale niektóre barwniki ten efekt potęgują. Może chodziło o to, ze jak już dziecku dawać słodycze to chociaż bez barwników?
I to samo z izotonikami - można szybko zrobić w domu i nie pic niepotrzebnego barwnika
  • Odpowiedz
@RamzesXIII pinkolenie. Na Dużo rzeczy zwróciła uwagę. Np. Żeby sprawdzać czy chleb jest rzeczywiście razowy, a nie barwiony karmelem. Na różnice w wodzie mineralnej i źródlanej. Na podróby mleka i sera. Naprawdę daje więcej tym programem niż szkodzi.
  • Odpowiedz