Wpis z mikrobloga

Co powiesz na temst rządów Niemiec, Czech, Irlandii i Holandii? Masz jakąś opinię na ich temat?

@Fan_Morawieckiego: to, ze wiele osob/organizacji robi blad nie oznacza, ze blad przestaje byc bledem.

Swiat mylil sie nieraz i nieraz sie jeszcze pomyli.
  • Odpowiedz
@nowekontonowaja: w tym samym czasie mój znajomy Janusz pracuje 20 godzin tygodniowo na restauracje, bierze wszystkie dotacje, dba, aby na kasie nie wbijali za dużo i zatrudnia Ukraińców na czarno, bierze już 3 mieszkanie za pośrednictwem podstawionego pracownika, bo inaczej by mu nie przyznali i tak się żyje powolutku.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@nowekontonowaja: z mojego rodzinnego miasta. Najpierw w latach 90 miał bar mleczny, potem restaurację po paru latach, następnie pizzerię a później obiekt w którym większość nowożeńców chciałaby mieć wesele. Równolegle z tym wszystkim kupił zabytkowy pałac w parku i zaczął go odnawiać co trwało jakieś 12 lat chyba. Teraz w tym pałacu jest piękny hotel i restauracja o której mówił Makłowicz niedawno. Miałam okazję poznać tego pana, bardzo w porządku
  • Odpowiedz
Czego się #!$%@? dziwić? Prawie wszyscy przedsiębiorcy ze swojego biznesu czerpią główne źródło dochodu, o tym TV nie mówi tylko sieją panikę jaki to covid strasznt, a o fali samobójstw (bo wiem, że ten przedsiębiorca nie jest jedyny który powiesiķ się z tego powodu) nikt nie mówi ¯_(ツ)_/¯ powiesił się, bo odnotował kolosalne straty. Gospodarki #!$%@? nie można zamknąć, bo niesie to za sobą gigantyczne straty i inflacja #!$%@? skalą w kosmos.
  • Odpowiedz