Wpis z mikrobloga

Pytanie głównie do mirków które skończyły #technikum najlepiej do tych co w klasie nie mieli dziewczyn
Jak u was wyglądały plany na to co robić po skończeniu szkoły? Myślał którykolwiek z sebixów i inceli o studiach? U mnie aktualnie 3 klasa elektryk, 20 osób w klasie bo po drodze 10 odpadło, na studia chce iść JEDEN gość, 3 osoby w tym ja chcą pracować jako elektryk, reszta ma totalnie wyebane i szczytem ich marzeń jest budowa w niemczech lub taśma w brosie
#techbaza #szkola #licbaza #pracbaza #studbaza
a.....a - Pytanie głównie do mirków które skończyły #technikum najlepiej do tych co w...

źródło: comment_1606129566BbArrnbB6Hx6X2Rby60JST.jpg

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ali-agca: u mnie w technikum klasa samych dziewczyn prawie, zaczynaliśmy w 27 osób (6 chłopaków), w ostatniej klasie było nas 19, 14 przystąpiło do matury, 7 osób zdało, na studia poszło 5 dziewczyn, żaden chłopak nie zdał matury, w ostatniej klasie zostało ich 4
  • Odpowiedz
@ali-agca: informatyk, 24 osoby, zaczeliśmy z 3 dziewczynami, 1 zaszła w ciąże, 1 nie zdała.
Z całej klasy mature zdawało coś koło 14 osób, zdało podobno 12. Część poszła na studia, głownie zaoczne.
  • Odpowiedz
U mnie aktualnie 3 klasa elektryk, 20 osób w klasie bo po drodze 10 odpadło, na studia chce iść JEDEN gość

@ali-agca: 15 lat temu, technikum elektroniczne, na studia poszła zdecydowana większość, ukończyła połowa z tych co poszła. Jednak nasza klasa nie przypominała pod żadnym względem zjebów z zawodówki. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@ali-agca: mój brat rocznik '97, technik mechatronik, w całej szkole (technikum + zawodówka) mieli może z 5 dziewczyn. Na początku sporo osób odpadło i przeniosło się do zawodówki, do matury dobrnęło mniej więcej 11 mechatroników i 10 elektryków (klasa łączona). Mechatronicy wszyscy właśnie klepią inżyniera, elektryków wybrało się na studia pięciu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ali-agca: byłem w technikum elektronicznym w latach 2002-2006. Na początku było nas chyba 30 osób z czego skonczyło 18 osób ale jedna nie podeszła do matury. Egzamin zawodowy zdała połowa. Na studia dzienne oprócz mnie poszły 6 osób ale 3 odpadły na pierwszym roku. Ja skończyłem elektrotechnikę, drugi kolega elektronikę a jeden kolega ekonomię.

W tej samej szkole były jeszcze klasy elektryk i mechanik ale tam był duży przesiew i
  • Odpowiedz
@Shatter: jak masz papiery, to nie ma problemu. Wolisz w Polsce, czy pojeździć po świecie? Osobiście polecam Japonię, Brazylię i Meksyk, tylko trzeba wiedzieć gdzie nie chodzić. Afryka była też spoko, ale przez te 7 lat już się sporo zmieniło, zwłaszcza w RPA.
  • Odpowiedz