Wpis z mikrobloga

Pytanie głównie do mirków które skończyły #technikum najlepiej do tych co w klasie nie mieli dziewczyn
Jak u was wyglądały plany na to co robić po skończeniu szkoły? Myślał którykolwiek z sebixów i inceli o studiach? U mnie aktualnie 3 klasa elektryk, 20 osób w klasie bo po drodze 10 odpadło, na studia chce iść JEDEN gość, 3 osoby w tym ja chcą pracować jako elektryk, reszta ma totalnie wyebane i szczytem ich marzeń jest budowa w niemczech lub taśma w brosie
#techbaza #szkola #licbaza #pracbaza #studbaza
a.....a - Pytanie głównie do mirków które skończyły #technikum najlepiej do tych co w...

źródło: comment_1606129566BbArrnbB6Hx6X2Rby60JST.jpg

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ali-agca: ja 10 lat temu kończyłem technikum elektroniczne. Oczywiście w klasie żadnych dziewczyn. Z odsiewu to przez pierwsze dwa lata były dwie klasy po ok.25 uczniów. W 3 klasie została jedna ok. 25osobowa.
Na studia chciało iść jakieś 10 osób. Co ciekawe jakieś 15 osób obecnie ma wyższe. Większość dokształcała się zaocznie.
Na własnym przykładzie wyszło to tak, że gdzieś tam w pracy pojawiło się światełko w tunelu i warto
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ali-agca: rocznik 94 informatyk, 3/4 klasy poszła na studia. Kilka osób skupiło się na zarabianu w grach z sukcesami, ale zaczynali w czasie szkoły. Jedna osoba poszła w dźwigi od razu po szkole i jedna osoba rozwijała swój biznes. Ale to jedno z najlepszych techników w mieście. Ale kilka osób pracuje na linii mimo ze wydawali się ogarnięci
  • Odpowiedz
@Pink_Floyd ja widzę efekty reform w liceum parę baranów mam co może zdadzą maturę może nie i 2 dziewczyny które napewno nie zdadzą po prostu rodzice ich do liceum wysłali bo bez matury nic się nie osiągnie nigdzie pracy nie znajdzie
  • Odpowiedz
@ali-agca matura 2009, na 30 chłopa chyba 4 poszło do woja, 2 się migało a reszta studia. Przy czym jeśli chodzi o plany to wszyscy chcieli iść na studia. Technik elektronik.
  • Odpowiedz
@maciej__ ze mnie taki elektronik jak z koziej pipy trąba. Siano miałem w głowie, tylko punk rock się liczył to egzamin zawodowy olałem... Zabrakło mi chyba 6 punktów żeby zdać ale miałem w------e. Co prawda źle w życiu nie trafiłem ale szkoda papieru na fach...
  • Odpowiedz