Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1370
Wytłumaczcie mi proszę jak to jest, że jak pies czy kot jest nieuleczalnie chory to humanitarne jest uśpienie go, ale jak mnie w-------a #rak to nie wchodzi w grę #eutanazja i mam się męczyć do samego końca bo inaczej czyjeś uczucia religijne zostaną obrażone. ( _)
  • 106
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@jazmojegopokoju: w tej chwili nie ma takiej potrzeby, bo mam czasami gorsze dni ale jeszcze z tym światem się nie żegnam. Denerwuje mnie, że gdyby taka potrzeba zaistniała to trzeba kombinować.
  • Odpowiedz
  • 0
@demontre: Dociągniesz do remasteru trylogii? A i w sumie miałem kiedyś zapytać. Na czym tam grasz? W sensie podzespoły pieca.

@foullyCE: a wiadomo kiedy wyjdzie? Kończę właśnie trójkę, z modami daje rade.
Kompa mam już leciwego, i5-3570, 16GB, SSD, GTX970, miałem zamiar zmienić ale ostatecznie dwa lata temu kupiłem PS4 Pro i nie żałuję.
  • Odpowiedz
  • 6
@demontre: Gdybys miał taką możliwość w Polsce to poddałbyś się eutanazji? Nie myślałeś żeby pojechać do Holandii gdzie jest to legalne?

@wioseneczka: na chwilę obecną nie biorę tego pod uwagę, bo mimo cięższych dni jeszcze nigdzie się nie wybieram. Bardziej denerwuje mnie to, że jeśli zaszłaby taka potrzeba to musiałbym kombinować.
  • Odpowiedz
@demontre: Mówiąc szczerze, to nie wyobrażam sobie, jak to jest pogodzić się ze wcześniejszą śmiercią, ale to pewnie dlatego, że jeszcze w życiu nie doświadczyłem takiego bólu fizycznego i psychicznego, który spowodowałby, że chciałbym, aby to się skończyło jak najszybciej.

Z drugiej strony mam w rodzinie przypadek, gdzie babcię usilnie ratowano, przetaczano krew, faszerowano lekami itd. a ona już ledwie wiedziała co się wokół niej dzieje i mówiła nie raz,
  • Odpowiedz
  • 21
Chcesz mi odebrać możliwość decydowania o sobie wtedy kiedy mam na to ochotę i dziwisz się, że ktoś odbiera taką możliwość tobie.

@bigos555: jeśli nie widzisz różnicy między eutanazja bo ktoś jest terminalnie chory a eutanazja bo ktoś ma takie widzimisię to nie mam więcej pytań.
  • Odpowiedz
@demontre: Ps. Rozumiem ratowanie i opóźnianie choroby, aby ktoś mógł zaznać jeszcze jakieś cząstki życia (np. jak spodziewa się, że jest jeszcze szansa na wyjście ze szpitala), ale takie leczenie dla samego leczenia jest dziwne.
  • Odpowiedz
@demontre: Wydaje mi się, że tutaj nie chodzi o czyjeś uczucia religijne tylko o przesuwanie granic. Zacznie się od terminalnie chorych a skończy na eutanazji na czyjeś widzimisię czy dlatego, że ma chwilową depresję albo od kaprysu lekarza. Każdy będzie chciał więcej i o jeden punkt dołożyć.
  • Odpowiedz