Wpis z mikrobloga

Kraj z dykty, mchu i tektury. Muszę być dziś rano w Warszawie. Lecę w delegacje i mam do złapania samolot Wybieram PKP bo z Krakowa tanio i szybko. Mam do wyboru dwie opcje. 6:26 LAJKONIK z Przemyśla albo 6:32 CHOPIN z czeskiej Pragi. Obydwa kończą bieg w Warszawie. Wybieram LAJKONIKA bo jest w Warszawie 20 minut wcześniej poza tym szansa że na trasie z Przemyśla złapie opóźnienie jest mniejsza niż dla CHOPINA, który jedzie z Czech. Taki c--j. LAJKONIK 36 minut spóźnienia i wciąż rośnie. Zgadnijcie kto siedzi w CHOPINIE po na szybko ogarnął nowy bilet i wypisuje reklamację żeby mu złodzieje oddali za LAJKONIKA. No ja. Dajcie że dwa plusy żebym zdążył na samolot. #polska #zalesie
  • 181
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Assistant_to_the_Regional_Manager: O to mi właśnie chodzi, że nie ważne czy to Polskie PKP czy niemieckie linie lotnicze, takie akcje się zdarzają, może częściej może rzadziej, ale się zdarzają. I wylewanie swoich żali jakie to PKP jest c-----e bo ma 30 min opóźnienia na długiej trasie jest żałosne.
A co do Lufy miałem podobna sytuację, juz po boardingu okazało się że nie mamy pozwolenia na start bo na lotnisku docelowym jakaś
  • Odpowiedz
@Assistant_to_the_Regional_Manager osoby, które jadą na ważny samolot chwilę przed odlotem to podludzie xD

@Shishu: A dla mnie podludzie ci co są na lotnisku 5 godzin przed odlotem. Latam kilkanaście razy w miesiącu, bywa, że na drugi koniec świata, wystarczająco dużo czasu spędzam na lotnisku, żeby jeszcze odwalać takie cyrki. Trzeba wykupować fasttrack i mieć silną psychikę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 13
@Shishu: Jakbyś latał kilka razy w miesiącu to może byś zrozumiał tych, jak to zgrabnie określiłeś, podludzi.
  • Odpowiedz
Ostatnio jak leciałem z Warszawy do Rzeszowa to na lotnisku byłem 3 dni wcześniej ze śpiworem i kanapkami.

@naprawtagi: Tak to jest jak amatorzy się pchają do zabawy.

Ostatnio jak leciałem z Rzeszowa do Szczecina, to specjalnie 6 dni wcześniej przyjechałem do Szczecina i sprzątałem pas do lądowania i upewniałem się, że jest wszystko w porządku. ( ͡° ͜ʖ ͡°) #pdk
  • Odpowiedz
@Shishu

Ja z Warszawy lecąc do Tokio wybrałem pociag dzien wczesniej

Jeden dzień wystarczy? Mam w październiku lot z Wawy i myślałem, że już czas się zbierać...

• Odpowiedz