Wpis z mikrobloga

Kraj z dykty, mchu i tektury. Muszę być dziś rano w Warszawie. Lecę w delegacje i mam do złapania samolot Wybieram PKP bo z Krakowa tanio i szybko. Mam do wyboru dwie opcje. 6:26 LAJKONIK z Przemyśla albo 6:32 CHOPIN z czeskiej Pragi. Obydwa kończą bieg w Warszawie. Wybieram LAJKONIKA bo jest w Warszawie 20 minut wcześniej poza tym szansa że na trasie z Przemyśla złapie opóźnienie jest mniejsza niż dla CHOPINA, który jedzie z Czech. Taki c--j. LAJKONIK 36 minut spóźnienia i wciąż rośnie. Zgadnijcie kto siedzi w CHOPINIE po na szybko ogarnął nowy bilet i wypisuje reklamację żeby mu złodzieje oddali za LAJKONIKA. No ja. Dajcie że dwa plusy żebym zdążył na samolot. #polska #zalesie
  • 181
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@factoryoffaith_ Latam służbowo jeszcze więcej i za bardzo się nie przejmuje bo jak mi odwołają lot to polecę następnym bo to lot służbowym. Natomiast jeżeli mam jakiś lot na którym mi zależy, np. wyjazd na wakacje a połączenia mam z d--y to jak najbardziej wolę wyjechać wcześniej, czy nawet spędzić noc i zapłacić za jakiś hotel abym nie musiał pisać idiotycznych wpisów na Mirko jaki to kraj c-----y. Takie sytuacje zdarzają
  • Odpowiedz
@Saute: Istny raj...my wychodziliśmy z pudełka o północy, lizaliśmy asfalt, a potem zajadaliśmy kawałek koksu i pracowaliśmy 23 godziny we młynie, za pensa co 4 lata, a gdy wracaliśmy do domu tata kroił nas nożem do chleba.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Assistant_to_the_Regional_Manager: ten z Przemyśla ma dopinane zwykle wagony z Ukrainy i chyba od ruskich czasami, więc de facto też jest międzynarodowy - i to od strony która łapie więcej opóźnień. xD
Pamiętaj na przyszłość, pociągi z tego miasto to gwarancja spóźnienia.
  • Odpowiedz
@Shishu myślałem że ja taki przewrazliwiony jestem, ale też zawsze opcja z noclegiem w Wawie wieczorem.

Chociaż jak masz bilet z Jasionki do Wawy i kolejny na samolot Lot, to wtedy Lot czeka w Wawie na tych ze spoznionego samolotu z "krajówki".
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Shishu: Tak, pewnie. Tydzień wcześniej jedź.

Jak lecisz sobie raz w życiu na wakacje to możesz tak cudować, ale nie jak jedziesz służbowo. Nikt Ci nie będzie płacił za siedzenie hotelu dzień w czesniej.
Natomiast pociągi to nie samoloty, powinny jeździć na czas. Samoloty spozniają się na całym świecie bo zależą od pogody i muszą spełniać restrykcyjne normy bezpieczeństwa, natomiast pociąg się spóźnia bo banda idiotów nie potrafi snesownie zaplanować
  • Odpowiedz
@Assistant_to_the_Regional_Manager: pierwsza zasada podróżowania po Polsce:
- jeżeli nie jesteś z małego miasteczka do którego dojeżdża bezpośrednio tylko pociąg to nie jeździsz PKP.
Nie ma chyba drugiej takiej firmy z takim brakiem szacunku do swoich klientów a ludzie i tak i tak tym jeżdżą przecież to jakiś żart.
  • Odpowiedz
masz prace która wymaga punktualności i bycia w kilku miastach rozsianych po Europie w ciągu dnia i szkoda ci kasy na ubera z lotniska do miasta? XD

@rafsiemens: korpo w polsce wymagają cudów za 3-4k miesięcznie więc się wcale nie dziw.
  • Odpowiedz