Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +107
Jakby ktoś jeszcze myślał , że ten system nie jest po to by wykorzystać obywateli
zdjęcie zrobione 20 min temu
#systemkaucyjny #aldi
zdjęcie zrobione 20 min temu
#systemkaucyjny #aldi
źródło: image
Pobierz
Randy_the_Ram +57
źródło: 1000006893
Pobierz

Kot wrzucił filmik dot. czworogłowych, siadów i innych takich dupereli.
Nie wiem jak inne punkty tam zawarte, bo nie sprawdzałem, ale zainteresował mnie tematem taśm na kolana i aktywności czwórek w siadzie.
Oparł się tutaj na tym badaniu: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25763519
a) "Materiał: czternaście wytrenowanych mężczyzn o 1RM w przysiadzie wynoszącym 107kg +/- 30kg"
b) Realnym wnioskiem wg badanych jest to, że taśmy u tych osób powodują zmniejszenie aktywności tylko dla głowy obszernej bocznej
c) Słowa Kota: "Badania wykazują, że stosowanie taśm na kolana zmniejsza aktywność mięśnia czworogłowego, stąd stosowanie taśm w przypadku budowania masy mięśniowej tych mięśni nie ma najmniejszego sensu"
Ja pie*dole (-‸ლ)(-‸ლ)(-‸ლ)
#mikrokoksy #mikrophysio #mirkoksy #silownia
Mam wrażenie, że on wrzuca te 'merytoryczne' filmy, żeby ludzie nie zapomnieli, że on w ogóle dźwiga, bo ostatnio na fb same jakieś pierdy wrzuca i hehe śmieszne napleciok. xD
Wystarczy mi kilka kwiatków które słyszałem od podopiecznych którzy byli na jego szkoleniach. O wiele lepiej posłuchać Wodyna, Tybory czy podsztangą.pl
Właściwie to dlaczego on przestał trenować? ostatni filmik jaki od niego obejrzałem był jeszcze z SW
Wodyn jest od niego o wiele wyżej, nie ma co ich porównywać
generalnie to uważam, że podsztangą fajnie się rozwija. Nie udają chłopaki Bóg wie kogo, robią dobrą robotę. Korzystają z różnych szkół, potrafią dopasować metodę pod zawodnika etc. Z Tyborą miałem mniej do czynienia, ale merytorycznie też wydaje się być ok. Do tego wszystko przystępnie i bez zbędnego p---------a (jak to wyżej).
daj Pan spokój, do tych to zawsze miałem dystans. Po ostatnich akcjach z ekipą z podsztangą i Maćkiem Bielskim są dla mnie na poziomie Majewskiego
Gdy kiedyś ich oglądałem, to miałem wrażenie, że za wszelką cenę chcą się wyróżnić tym, że są o krok dalej od reszty, trochę bro science czy i pompowana erudycja.
@PiccoloColo: Posty już pousuwane, ogólnie chodziło o to, że jeden z Barbellsów kupił od Bielskiego plan, a potem dokładnie taki sam wysłał swojemu podopiecznemu.
- wzięło udział zaledwie 12 osób,
- w którym testowano 1RM w scott curl
- w którym protokół wygląda tak:
Serio w dzisiejszym świecie PhD i inni robią takie kupy żeby tylko mieć dorobek w każdym możliwym aspekcie.
dokładnie tak, to jest dośc charakterystyczne dla nich, dla DSM, Piechosia swojego czasu, Korala, tego typa co zapraszał "na matę" jak ktoś z nim merytorycznie dyskutował etc. Jeden świat.
Z Bielskim była spina o kupienie od niego planu i sprzedawanie swoim podopiecznym, a z podsztangą to już takie wewnętrzne spiny które pojawiły się gdzieś przy okazji zawodów, współpracy, kontaktów z i między zawodnikami etc. Generalnie chłopaki się nie lubią
@bdm_bq Dzięki panowie.
Donaj. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@PiccoloColo: Ty gurwiu mały prowokatorze. ( ͡° ͜ʖ ͡°)