Wpis z mikrobloga

@ChlopoRobotnik2137: Ja to naprawde nie rozumiem. W calej europie to smiga i nikt nie ma problemu tylko wykopki. Kazdy normalny bierze butelki, gdy jedzie na zakupy. Idac ta logika kazdy wyda "bon" w tym samym dniu. Was to juz do reszty...
  • Odpowiedz
Ja to naprawde nie rozumiem. W calej europie to smiga i nikt nie ma problemu tylko wykopki. Kazdy normalny bierze butelki, gdy jedzie na zakupy. Idac ta logika kazdy wyda "bon" w tym samym dniu. Was to juz do reszty...

@DominiCanes: Ale nie mierz wszystkich swoja miara. Co to za argument ze działa coś wszedzie w Europie? my małpy, ze wszystko musimy małpowac? miałes spokoj , wyrzucales do kosza smieci,
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137 @EndymionPP @fizzly @DominiCanes @mkorsov

Te butelkomaty są od kilku miesięcy i regulamin który wrzucił OP dotyczy zwrotu starych butelek bez kaucji, za które dostaję się 10 groszy, przyjmowanie starych butelek jest dobrowolne i sklep może to robić na dowolnych zasadach.

Za opakowania kaucyjne jest wydawany bon ważny 30 dni i można go wymienić na gotówkę bez zakupów:

https://www.aldi.pl/butelkomaty.html
Templar - @ChlopoRobotnik2137 @EndymionPP @fizzly @DominiCanes @mkorsov 

Te butelkom...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137 może dlatego, że w żadnym sklepie jeszcze system kaucyjny nie wystartował, nigdzie w Polsce nie ma opakowań kaucyjnych. Możesz tylko zwrócić teraz stare butelki bez kaucji, jeśli sklep oferuje coś takiego.
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: Powiedz mi kochany czlowieku ile plynow pijesz, ze narzekasz na ilosc butelek. Powiedzmy, ze srednio ludzie robia zakupy raz w tygodniu. Az taki problem zabrac ze soba kilka butelek?

Edit: Kasy samoobslugowe tez szkalujesz, ze musisz wykonywac prace Pani Kasjerki czy to Ci pasuje, bo tagujesz przegryw i podbijasz podwojne standardy? :)

Myslisz, ze w innych krajach nie ma ludzi "wykluczonych komunikacyjnie mieszkajacych na wsiach"? W ogole do czego
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137 to akurat jest prywatny system producentów piwa i to też jest na ich warunkach i na warunkach sklepów, dlatego wymagają np. paragonu i w niektórych sklepach przyjmują tylko wybrane marki, bo każdy producent ma osobny system i sklepy nie zawsze mają zawarte umowy że wszystkimi.

Butelki szklane w tym państwowym systemie kaucyjnym będą dopiero od 1 stycznia i to też najpierw okres przejściowy na 3 miesiące i będą się mieszać
  • Odpowiedz
@fizzly ta kartka wisi od czerwca. Moim zdaniem problem robią tu media, które zamiast wyjaśniać, że jedyne co się teraz zaczęło to okres przejściowy (do końca grudnia) i pierwsze opakowania z kaucją pojawią się najwcześniej w drugiej połowie października, a być może nawet w listopadzie to robią clickbaity i kręcą afery, że hurr durr, mamy 1 października, 5 minut po północy i nie mogę dostać zwrotu kaucji, której nigdy ode mnie
  • Odpowiedz