Wpis z mikrobloga

#pracbaza #zalesie
No i tak k0rwa można iść na urlop - muszę iść do roboty. Bo 2 panie stwierdziły, że jak wczoraj W10 miała aktualizację to nie poczekają 5 minut dłużej tylko zgaszą komputer - jem śniadanie i jadę..

K0rwaaaaaa jak ja nienawidzę takich ludzi co jak pracują od 9 do 17 to przyjdą do roboty na 8:59 i punktualnie o 17 wychodzą (ale k0rwa nie robią już nic pewnie od godziny bo się nie opłaca) - takie osoby co jak by się waliło i paliło w firmie w której robi, a firma miała by upaść ale ona to pi3rdoli bo ONA PRACUJE DO SIEDEMNASTEJ........ i nie zostanie ani minuty dłużej.
  • 190
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BenzoesanSodu: też ktoś musi takie rzeczy zrobić jak komputery wysiądą więc nie rozumiem o co się przypi3rdalasz.
Idź przerzucaj dane w pakietach MS Office albo zrób prezentacje w power poincie po ANGIELSKU na briefing - tak jak to robi połowa dzieci w gimnazjum. A jedyna wasza umiejętność korposzczury to znajomość języka.
Przypuszczam, że z moim angielskim, niemieckim i rosyjskim (to raczej słaby poziom ale się dogadam i napiszę coś nie
  • Odpowiedz
@samuraj24 ja p------e jak czytam wysrywy niektorych idiotów tutaj to az sie nóż otwiera. Nie zostanie minute dluzej bo pracuje do 16, ale o 15:55 juz gotowy do wyjścia... "Szanujcie sie ludzie" - jak mozecie pisac o jakimkolwiek szacunku jak nie macie takiego do osoby ktora zapewnia wam prace. Nie raz zostalem dluzej, nie raz zostalem wcześniej, i tak samo dziala to w druga strone. Korposzczury bez jakichkolwiek umiejętności, ktore mozna
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@samuraj24: U mnie w robocie aktualnie jest zakaz nadgodzin i wczoraj pewien gościu pracował 7-15 po czym został w robocie do 21, gdy się pytaliśmy po co został skoro nikt mu za to nie zapłaci stwierdził, że nie jest materialistą i chce dokończyć swoje sprawy. Z pewnością byście się dogadali :)
  • Odpowiedz
@kfffasny: No i jak widać te korposzczury bez umiejętności nie boją się zwolnienia jak zwykły niewolnik jebiący nadgodziny za 'dziękuję'. Podpisujesz umowę i obowiązujesz się do wykonywania czynności w określonym czasie i miejscu, reszta nie powinna Cię obchodzić. Właśnie dlatego te 'znienawidzone' korporacje są tak atrakcyjne dla pracownika. Nikt nie w-------a ci się w życie prywatne, idziesz na 9, wychodzisz o 17 i czy się pali czy wali to idziesz
  • Odpowiedz
@demagog: Skoro jesteśmy tak skrupulatni to 0 telefonu, 0 stronek z kotami, wyjście o 17:00 a nie 16:58 bo przecież 2 minuty się ubieram. Od 9-17 jesteś w 100% dla pracodawcy?

• Odpowiedz
@szynall: to już sprawa między pracodawcą a pracownikiem, a nie randoma z sieci. Zaraz dojdziemy do zakazu ładowania telefonu w pracy, bo to też kradzież zasobów fimy.
  • Odpowiedz
@samuraj24: byłem gotów przyznać ci TROCHĘ racji co do tego zostania kilka minut jeśli faktycznie jest taka potrzeba, ale to co potem pisałeś to już rak.
Siedzisz na urlopie i odbierasz telefon z pracy? Ważne jest dla ciebie żeby luzie z twojej firmy wiedzieli kim jesteś jak bedziesz w szpitalu?
Albo nie masz życia prywatnego, albo zmiksowałeś je z pracą. W obu przypadkach mogę jedynie współczuć.
  • Odpowiedz
@samuraj24: Pracujesz w januszexie w którym jak ktoś nie ładnie chociaż trafnie opisał „jesteś pieskiem na posyłki”
A co gdyby teraz podczas takie akcji miałbyś jakiś wypadek i do tego z Twojej winy?
Albo miałbyś zaplanowany jakiś zorganizowany wyjazd to co odwołałbyś bo MUSISZ ratować firmę? XD
Na przyszłość wyłączaj telefon podczas urlopu i przestań być niewolnikiem
Albo chociaż zarób coś ekstra na tym - jakieś 400% dniówki czy coś
  • Odpowiedz
@max1983: Ale wiesz że na pewnych stanowiskach niezależnie czy jesteś na urlopie czy nie to musisz być pod telefonem, baaa musisz wrócić z urlopu jeśli sytuacja tego wymaga? OP pracuję jako ktoś rozwiązujący "awaryjne sytuację" więc jestem wstanie sobie wyobrazić, że ma taki zapis w umowie.
  • Odpowiedz
@samuraj24: a ja Cię rozumiem Mireczku. Nic złego nie zrobiłeś, a musisz naprawiać błędy innych. Aktualizację można było odłożyć, skoro się nie wie co i jak. Można też było ją wystartować rano, jak samemu się poszło na kawkę....
Tyle wyjść i rozwiązań sytuacji, a tu się na Ciebie rzucają ¯\_(ツ)_/¯ za swoje stanowisko pracy trzeba być odpowiedzialnym, a nie zwalać winę na innych, bo samemu się źle poklikało
  • Odpowiedz
@sebool12: Jestem tam jako "informatyk" wszystko co ma elektronike jest na mojej głowie od komputera do maszyny CNC - mowilem szefowi o drugiej osobie nawet jakiś młody żeby głupi komputer sformatował - to nie ma zaufania bo ja jestem za informatyka, który sprawił że ta firma stała 3 miesiące - bo w ogóle nie robił backupu zero zabezpieczeń na serwerze i jakieś chińskie - ruskie hakerki się w-----y na serwer
  • Odpowiedz