Wpis z mikrobloga

#pracbaza #zalesie
No i tak k0rwa można iść na urlop - muszę iść do roboty. Bo 2 panie stwierdziły, że jak wczoraj W10 miała aktualizację to nie poczekają 5 minut dłużej tylko zgaszą komputer - jem śniadanie i jadę..

K0rwaaaaaa jak ja nienawidzę takich ludzi co jak pracują od 9 do 17 to przyjdą do roboty na 8:59 i punktualnie o 17 wychodzą (ale k0rwa nie robią już nic pewnie od godziny bo się nie opłaca) - takie osoby co jak by się waliło i paliło w firmie w której robi, a firma miała by upaść ale ona to pi3rdoli bo ONA PRACUJE DO SIEDEMNASTEJ........ i nie zostanie ani minuty dłużej.
  • 190
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Niektórzy mają też życie i nie są od ratowania firmy jakiegoś prywaciarza tylko od pracy w wyznaczonych do tego godzinach.

@klajdla_a: Przez takie podejście podobno PRL był niewydajny
  • Odpowiedz
to się nazywa szanowanie :), sporo polaków ma z tym niestety problemy!

@piastun: szanowanie dziala w dwie strony, czasami powinno sie zostac chwile dluzej tak samo jak ktos moze sie spoznic do pracy i w firmie nie powinno byc problemu.
Nie wiem dlaczego na zachodzie w firmach gdzie pracowałem nikt nie spinal sie jesli mial zostac pare minut dluzej i mowie o rodowitych obywatelach.
  • Odpowiedz
@samuraj24: "idz pracowac w sowim korpo 8 godzinek potem wyjdź, a jak się zwolnisz to nawet nikt nie będzie wiedział kim jesteś"
My, fachowcy od przepisywania z excela do worda w korpo, wiemy przynajmniej, że aktualizacje robi się automatycznie w nocy i user nie powinien mieć do nich dostępu. A jak już coś się z----e, to nie jebiemy się z takimi pierdołami tylko w takiej sytuacji helpdesk wyda pani Grażynce
  • Odpowiedz
@szynall: "Ale wiesz że na pewnych stanowiskach niezależnie czy jesteś na urlopie czy nie to musisz być pod telefonem, baaa musisz wrócić z urlopu jeśli sytuacja tego wymaga? OP pracuję jako ktoś rozwiązujący "awaryjne sytuację" więc jestem wstanie sobie wyobrazić, że ma taki zapis w umowie."

Tia, nazywa się to niewolnicy xD Ciekawe jak to jest ujęte w umowie :D
Jeżeli firma rzeczywiście potrzebuje, żeby zawsze ktoś był dostępny, to
  • Odpowiedz
@GienekZFabrykiOkienek:
Jeśli chodzi o powrót z urlopu to:

Art. 167. § 1. Pracodawca może odwołać pracownika z urlopu tylko wówczas, gdy jego obecności w zakładzie wymagają okoliczności nieprzewidziane w chwili rozpoczynania urlopu.
  • Odpowiedz