Wpis z mikrobloga

#pracbaza #zalesie
No i tak k0rwa można iść na urlop - muszę iść do roboty. Bo 2 panie stwierdziły, że jak wczoraj W10 miała aktualizację to nie poczekają 5 minut dłużej tylko zgaszą komputer - jem śniadanie i jadę..

K0rwaaaaaa jak ja nienawidzę takich ludzi co jak pracują od 9 do 17 to przyjdą do roboty na 8:59 i punktualnie o 17 wychodzą (ale k0rwa nie robią już nic pewnie od godziny bo się nie opłaca) - takie osoby co jak by się waliło i paliło w firmie w której robi, a firma miała by upaść ale ona to pi3rdoli bo ONA PRACUJE DO SIEDEMNASTEJ........ i nie zostanie ani minuty dłużej.
  • 190
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mam zaplocone za 8 h to pracuje 8 h ¯(ツ)

@J-Roc: dzięki takiemu podejściu i totalnemu nieogarnięciu współpracownik OPa sprawił żę:
1. OP z--------a do roboty ogarniać komputery.
2. Same zainteresowane pewnie siedzą i pierdzą w stołki, bo stanowisko pracy zajęte. Za to też im ma szefo zapłacić? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
IMO wystarczyło pomyśleć jakąś minutę dłużej, a nie: "Halyna, 17.00, ubijaj proces,
  • Odpowiedz
Uporządkujmy fakty, bo może niektórzy wykopowicze nie mają świadomości, z kim tutaj rozmawiają:
1. Nasz kolega podczas pobytu w Zakopanem poszedł do restauracji. W pewnym momencie do jego stolika przysiadła się grupa patusów, a on nie odezwał się nawet słówkiem.
2. Żona naszego kolegi notorycznie tłucze ekrany w swoich telefonach. W pewnym momencie zagroził żonie, że jeśli znowu naprawi zbity ekran, to ON (!!!) pójdzie spać na kanapę.
3. Nasz kolega podczas
  • Odpowiedz
@fi9o: po tej aktualce windows zamknął się sam, zresztą innej opcji nie było. To, że one musiały wyjść na autobus i patrzeć na "aktualke" to robienie kurtyzany z logiki
  • Odpowiedz
  • 0
@Wycu91
1OP idzie do roboty bo jest niewolnikiem. Na urlopie się telefon wyłącza. ( ͡~ ͜ʖ ͡°) (podejrzewam że pewnie Janusz mu nawet za to nie zapłaci XD)
2 są w pracy więc ma im zapłacić ¯_(ツ)/¯ nie ich problem ze nie mają co robić

Wystarczy wprowadzić coś takiego, że np. Gasimy komputery o 15:50 i 10 minut jest na ogarnięcie stanowiska pracy. I wtedy aktualizacja
  • Odpowiedz
@piastun @klajdla_a nie uważacie że mimo wszystko trochę przesadzacie? Op nie pisal o zostaniu w pracy godzinę dłużej, tylko o kilku minutach, tym bardziej że był to przypadek raz na jakiś czas. Naprawdę siedzicie w pracy tak z zegarkiem w ręku (oczywiście działa to w dwie strony, raz zostanę 15min,raz wyjdę wcześniej, ale bez rozliczania się co do minuty)?
  • Odpowiedz
Wystarczy wprowadzić coś takiego, że np. Gasimy komputery o 15:50 i 10 minut jest na ogarnięcie stanowiska pracy. I wtedy aktualizacja by się zdążyła zainstalować.

@J-Roc: czy ja wiem, po mojemu wystarczy myśleć. Ale ja jestem jakiś niedzisiejszy i wszelkie procedury jakoś mnie brzydzą :D
  • Odpowiedz
@klajdla_a: @piastun: oboje jestescie w bledzie. Do obowiazkow pracownika oraz pracodawcy nalezy odpowiednie ulozenie pracy. Panie z posta to zwykle kretynki ktore nie szanuja innych. Tu op musial z urlopu sie zrywac bo one pracuja do 17 i c--j. 5 minut cie nie zbawi a jak zostaniesz dluzej i pracodawca sie za to nie chce rozliczyc to trzeba zmienic pracodawce. A to szanowanie siebie w waszym wydaniu to
  • Odpowiedz
Ciekawe czy nikt z was nigdy nie wyszedł 5 min wcześniej z roboty i miał za to zapłacone? Skoro tacy obowiązkowi z was służbiści to wypadałoby kiedyś zostać 5 min dłużej
  • Odpowiedz