Wpis z mikrobloga

@Pendunate i to chyba jedyna recepta na to. Dwa lata temu naprawa roweru - schowek zawalony narzędziami bo cel to naprawa samemu roweru gorskiego i w 90% udało mi się, czemu 90% bo luzów w kołach nie umiałem usunąć na podstawie yt, a tak to kapitalny przegląd i wymiana linek, łańcucha poszła jak splatka , rok temu robienie stron internetowych i tworzenie grafiki YouTube+kursy Udemy. Strona stoi i czeka na renowacje
  • Odpowiedz
@nie_dziekuj: Mnie w to nie mieszaj, bo ja się odnoszę jedynie do kwestii pustostanu oraz jego efektu, czyli szczęścia i na odwrót, a nie do bycia ''robolem'', bo akurat praca nie jest zawsze wyznacznikiem czegokolwiek. Natomiast zabaw takich jak ''lizanie dupki'' odbierać Ci nie będę, tak że możesz spać spokojnie.
  • Odpowiedz
Myślicie, że idiota o tym myśli?

@Bardamu: ten uczuc kiedy jestes na tyle inteligentny ze wiesz mozna zyc lepiej niz tylko cos do jedzenia, picia, ruchania od poniedzialku do piatku i spania, ale zbyt glupi zeby wpasc na to jak to osiagnac i masz pretensje do robotnikow fizycznych i calego swiata xD
  • Odpowiedz
@Bardamu: Gdybyś był taki super inteligentny , to byś wiedział, że sens nadajesz sam sobie, nie ma czegoś takiego jak "sens życia", który nie byłby powiązany stricte z jednostką.

Ehh wolnomyśliciele ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Bardamu: I tu wchodzę cały na biało ja i pytam:
Ale czy to właśnie bycie inteligentnym sprawia że jesteśmy nieszczęśliwi? Czy gdybyś byli faktycznie inteligentni to nie doprowadzilibśmy się do szczęścia? Może tak na prawdę ci prości ludzie są mądrzejsi od nas, bo nie szukają nie wiadomo czego, tylko Czerpią z tego co mają?
Czy inteligencja to nasz prezent od ewolucji, który powinien nam pomóc w jak najbardziej owocnym życiu,
  • Odpowiedz
@Bardamu: Człowiek inteligentny stara się unikać schematów myślenia, a tu mamy kolejną projekcję i zestaw antynatalistycznych urojeń z opozycją JA freethinker - ONI debile. Toż to jest jeden z popularnych gotowców do myślenia, na dodatek tandeta intelektualna i filozoficzna mielizna. OK tylko jeśli masz 13-15 lat, to jest okres nasilonych refleksji tego typu.
  • Odpowiedz