Aktywne Wpisy
luciditygone +133
Przypomniało mi się, jakie upokorzenie czułam szukając pracy w peaku pandemii świeżo po licencjacie. Rozsyłałam setki CV dziennie i g---o. Z desperacji wysłałam na przeczekanie CV do kołchozu, gdzie na akord składa się kinder niespodzianki XD A rekruterka zadawała mi tam wiele bezsensownych pytań typu jakim zwierzęciem chciałabym być albo jakie są nietypowe zastosowanie widelca. Siedziałam tam i prawie się rozpłakałam na miejscu, w życiu nie czułam takiego zażenowania. Równie dobrze za
Wesol96 +13
Zapraszam do dyskusji...
#ateisci #bekazateistow #bekazkatoli #wiara #religia
Po prostu pewnego dnia skończyłem 12 lat. Rodzice nie chodzili do kościoła, więc nie byłem indoktrynowany od małego i potem łatwo poszło.
@Adom007: dobre ( ͡° ͜ʖ ͡°). Zakladanie ze kazdy ateista zyje w falszu jest bledem.
sprawdz definicje slowa prawda
i dalej klecz dla wymyslonej postaci szepczac wymyslone formulki (to sie kwalifikuje pod chorobe psychiczna)
@OdcienSzarosci
Z
Ehhh chodziło mi o prawde taką że jednak Boga nie ma nie istnieje... Ehhh wiedziałem że czegoś zapomnę dopisać :/
@Adom007:
Każesz nam udowadniać nieistnie boga? Czegoś tu nie rozumiem.
Tak. To pchnęło mnie do dość głębokiej religijności, przez wiele lat byłem przekonany, że sam doświadczyłem czegoś w rodzaju cudu, a potem postanowiłem poszukać tego czegoś, co sprawia, że akurat katolicyzm był tą odpowiednią drogą - tak, aby wiedzieć dlaczego inne religie nie są pełne, czego im brakuje. Ateizm kojarzył mi się z brakiem wiedzy o Bogu: czyli mieszkańcy Afryki do których nie
@Adom007: słaba ta dyskusja, liczyłem na coś ciekawszego.
@Adom007: To dotyczy chyba każdego świadomego ateisty czy wierzącego :)
A co do mnie, to ja od urodzenia byłem ateistą, i okres dziecięcy, gdy byłem wychowywany na katolika, przeszedłem z poczuciem ogromnego WTF ;) Potem to się nieco skomplikowało, ale do chrześcijaństwa bynajmniej się nie zbliżyłem
Minęło kilka miesięcy i to było jak grom z jasnego nieba. Leżałem i próbowałem zasnąć i nagle do mnie dotarło,