Wpis z mikrobloga

@Kremufczyn: Twojej teorii przeczy cała moda na retro oraz indyki. Taki Undertale, który przypomina grę z pegasusa, był podczas premiery jedną z lepiej sprzedających się gier na steamie. Podobnie Isaac, Terraria czy Don't Starve - wszystko to tytuły, które gwizdały sobie na współczesne trendy, a na popularność nie narzekają. Wspomniany gdzieś Pillars miał początek na kickstarterze i zbiórka tylko udowodniła, że jest wielu chętnych na klasyczne cRPG. Fallout w starym
  • Odpowiedz
@blogger: Ja jestem dowodem na to jak ważne jest to w co pierwsze zagrałeś. Nie poznałem świata fallouta od 1 czy 2, tylko od 3 która mi sie spodobała. Nie chciałem już wracać do rzutu izometrycznego ktore widziałem na screenach, a 15 lat nie mam
  • Odpowiedz
@Mnichuy: Fakt - wracanie do starszych numerów gdy się od nich nie zaczynało może zniechęcać - chociaż czasami może się to spodobać - ale niestety jest tak tylko w przypadku niektórych gier :)

Siła nostalgii jest wielka ¯\_(ツ)_/¯

ja jak pisałem wcześniej nie mam jakiegoś mega urazu do nowszych części - lubię je i przegrałem w nie sporo godzin (Fallout 3 lubię nawet bardzo) - ale chętnie zobaczyłbym nową wersję
  • Odpowiedz
@blogger: do wszystkich tęskniących za oryginalnymi Falloutami - graliście w Wastelanda 2? Bo ludzie strasznie po nim jechali swojego czasu, ale ja grałem w Directors Cut (chyba poprawili trochę błędów) i z pewnością nie jest to gra idealna, nie jest też tak "przygodowa" jak stare Fallouty, ale bawiłem się nieźle i polecam. Czekam niecierpliwie na następną część :)
  • Odpowiedz
@blogger

Po skończeniu głównego wątku w F4

I tak miałeś zapał do tego szajsu.
F3 dałem szansę ale kupiłem, pograłem trochę i wydupiłem z dysku. Co z tego, że FPS jak nuda i niewiele RPG...
Prawda jest taka, że tylko F1 i F2 to były prawilne fallouty. F4 nawet nie próbowałem ani nie zamierzam, bo wiem że można się spodziewać jedynie badziewia dla ameb.
Trochę ostatnio zacząłem cykać w Wasteland 2
  • Odpowiedz
@szpongiel: Trójka się jeszcze nawet dobrze trzymała - w czwórce mimo dobrego potencjału spierdzielili większość wątków spłycając je niemiłosiernie :/

@Odczuwam_Dysonans: niestety nie ale załapałem się na Age of Decadence - bo też jest podobno bardzo dobra :)
  • Odpowiedz