Wpis z mikrobloga

@hubertus-91: Powiedzmy, że tak. 2 wafle to ok 70/80kcal, a pół kostki twarogu chudego (100g) to ok 100 kcal.

Mimo wszystko lepiej ściągnij aplikację myfitnesspal/fitatu i kontroluj na bieżąco co jesz :)
  • Odpowiedz
@hubertus-91: Najlepiej ułożyć dietę pod siebie. Dieta to indywidualna sprawa niestety, bo każdemu co innego smakuje jak i każdy spożywa inna ilość kcal(juz nie wspominając że kazdy powinien mieć inny rozkład b/t/w). Mozemy co najwyzej się posiłkować tym co inni mają rozpisane.
  • Odpowiedz
  • 0
@Estetykatopodstawa Dzięki Mirku sam diety, niestety chyba nie dam rady ułożyć bo się totalnie na tym nie znam. Muszę mieć prostą dietę do przygotowania lub kupowania gotowych rzeczy bo niestety mam bardzo mało czasu. Catering niestety odpada bo wychodzi zbyt drogo.
  • Odpowiedz
@hubertus-91: Przesledz moje komentarze w ciagu ostatnich 2-3 dni, tam opisalem jak wyliczyc zapotrzebowanie i ile kalorii odjac i jak rozlozyc posilki mniej wiecej.
Zajelo mi to 2 minuty, w internecie tez masz poradniki jak to zrobic.

Prosta dieta do przygotowania? Spoko sniadanie + 3x kurczak ryż + kolacja, gotujesz te 3 obiady na 3 dni na raz i myslisz tylko o sniadaniu i kolacji kazdego dnia + raz na
  • Odpowiedz
@hubertus-91: Nie ma takiej opcji, ale np. w myfitnesspalu możesz podglądać dzienniki żywieniowe innych osób, jeżeli na to pozwalają (jak chcesz mój myfitnesspal to kacperpzn - musiałbyś dodać mnie do znajomych to byś widział co jem począwszy od 2015 roku, ale ostrzegam, że jem dużo McDonalda czy innych fastfoodów :P). W zależności od okresu jadłem od 1900 kcal do 4000 kcal, więc odpowiednio szukajac znalazłbyś podobną kalorykę pewnie dla siebie
  • Odpowiedz
  • 0
@Estetykatopodstawa kura z ryżem, lub warzywami to właśnie mój typowy obiad. :) Czasem jak nie miałem czasu to jadłem same warzywa smażone w oliwie z oliwek na patelni. Bardzo Ci dziękuję Mirku za rady na pewno zapoznam się z Twoimi wpisami. :) Waga już na szczęście trochę leci w dół mam 186 i z 88 kg spadłem na 86 aczkolwiek wiem że to niewiele i sama woda w organizmie swoje waży.
  • Odpowiedz