Wpis z mikrobloga

• 3
#mechanikasamochodowa #motoryzacja #samochody

Ostatecznie - jak to jest z tymi bazami VIN u producentów. Gdzie mamy sieć i sprawdzimy historię pojazdu w KAŻDYM serwisie, a gdzie nie mamy sieci i możemy szukać informacji tylko tam gdzie pojazd był serwisowany.

ASO z siecią:
- VW [Audi, Seat, Skoda]
- Opel [sieć EU]
- Fiat [sieć EU]
- Mazda
- Nissan
- Mercedes [sieć EU]
- BMW

ASO bez sieci:
- Peugeot
- Citroen
- Ford
- Alfa Romeo [nie potwierdzone]

Ktoś coś doda z własnych doświadczeń, lista jak najbardziej przydatna. Interesują mnie też wasze historię z prób uzyskania przed zakupem historii pojazdu w salonach z siecią, na jakich doradców trafialiście, pomocnych czy trudnych?
#volkswagen #opel #honda #volvo #toyota #bmw #audi #lexus #kia #alfaromeo #mitsubishi #skoda #seat #saab #mercedes #lancia #fiat #ford #mini #subaru #citroen #hyundai #nissan
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kmds: Swego czasu jak miałem Peugota 307, zadzwoniłem do salonu, w którym poprzedni właściciel serwisował auto i poprosiłem żeby sprawdzili kiedy mam przyjechać na wymianę rozrządu, gościu poszedł do kompa i podał mi ile mam jeszcze czasu lub po ilu km powinienem przyjechać.
  • Odpowiedz
@kmds: Nissan przynajmniej z roczników starszych nie chciał mi podać historii. Może im się nie chciało, ale powiedzieli, że się nie da i tyle. Auto było z 2008 roku.
  • Odpowiedz
@kmds Nie wiem jak w nowych samochodach, ale Hondę na pewno sprawdzisz tam gdzie był serwisowany, a akcje serwisowe sprawdzisz wszędzie co było robione, kiedy i przebieg. Ja kiedyś zadzwoniłem do Honda Polska z swoim acco vi gen. Był tylko jeden wpis po pierwszym przeglądzie czyli 15k km. Wyszło mi że przez pierwsze 3 miesiące ktoś robił po 5k km na miesiac. Kazali mi się zgłosić tam gdzie był serwisowany, jednak
  • Odpowiedz