Niedzielne przedpołudnie, doskonała pora na domowe działania piekarnicze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dziś wjeżdża chleb pszenno-żytni (65% mąki chlebowej, 10% mąki pełnoziarnistej pszennej, 25% mąki żytniej). Hydratacja 70%, zakwas 20% masy mąki, miód 3,8% masy mąki, sól 1,8% masy mąki.
#gotujzwykopem #chleb #pieczzwykopem #bojowkapiekarska
Dziś wjeżdża chleb pszenno-żytni (65% mąki chlebowej, 10% mąki pełnoziarnistej pszennej, 25% mąki żytniej). Hydratacja 70%, zakwas 20% masy mąki, miód 3,8% masy mąki, sól 1,8% masy mąki.
#gotujzwykopem #chleb #pieczzwykopem #bojowkapiekarska
można brać po dwie kromki
#bojowkapiekarska #gzw #gotujzwykopem #chleb
@Dlugi_1111: gdyby się go nie nacinalo to by sobie wyrosło w jakimś losowym miejscu, np tak jak na tym zdjęciu ( ͡° ͜ʖ ͡°)